Digidexo.com

Hva gjør perifer karsykdom Feel Like?

Smerter, smerter og lidelser i perifer arteriell sykdom kan virke som noe mer enn effekten av aldring, men kan være symptomer på en sykdom som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt, amputasjon eller død.

Betydning

Perifer arteriell sykdom (PAD) oppstår når fettavleiringer --- kjent som plakk --- tetter blodårene i beinet, føtter eller armer, begrenser normal blodstrøm. Akkurat som med en blokkert koronararterie, drastisk øker dette risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Symptomer

Ifølge American Heart Association, er en typisk tidlig stadium symptom "kramper eller tretthet i ben og rumpe under aktivitet." Andre symptomer er nummenhet i ben, kalde føtter, tap av hår på beina, endringer i tåneglene eller fargen på bena, og slow-healing sår på tærne.

Expert Insight

Noen mennesker med PAD opplever ingen alvorlige symptomer. "Visning er viktig for dem som er over 50 år gammel og har risikofaktorer som diabetes, hjertesykdom eller som røyker," sier Dr. Denis Raleigh, en thorax og kirurg.

Behandling

Røykeslutt, senke kolesterol, økt mosjon og følge et sunt kosthold er blant de høyest prioriterte tiltak for behandling, sier PADcoalition.org. Medisiner, og i ekstreme tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Advarsel

I tillegg til risikoen for død eller uførhet fra hjerneslag eller hjerteinfarkt, ubehandlet PAD også kan føre til koldbrann eller vev død, tidvis nødvendiggjør amputasjon av et lem.