Digidexo.com

Forskjellen mellom Myalgi & Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk medisinsk tilstand som fører til muskelsmerter, som også er kjent som myalgi. Myalgi er den tekniske betegnelse for muskelsmerter, og kan være forbundet med mange medisinske tilstander som fibromyalgi, lupus, artritt og sykdommer som influensa.

Typer

Myalgi er en generell medisinsk betegnelse for muskelsmerter som oppstår som et resultat av ulike tilstander, hvorav den ene er fibromyalgi. Myalgi er et symptom på en annen tilstand, i stedet for en tilstand i seg selv.

Funksjoner

Myalgi kan påvirke musklene og de leddbånd, sener og bindevev festet til musklene. I noen tilfeller kan myalgi påvirke organer og bein. Fibromyalgis er preget av muskelsmerter sammen med symptomer som tretthet, søvnproblemer og depresjon.

Time Frame

Du kan oppleve myalgi for en svært kort periode av tid dersom det skjer som et resultat av noe som muskel belastning, eller myalgi kan somle i måneder og år dersom det skjer som et resultat av en kronisk tilstand som fibromyalgi.

Identifikasjon

En lege kan være i stand til å finne årsaken til myalgi under en rutinemessig fysisk undersøkelse. Imidlertid kan ytterligere testing være nødvendig hvis årsaken er ikke opplagt. Fibromyalgi kan diagnostiseres hvis myalgi er ledsaget av ømme punkter og tretthet.

Behandling

Myalgi kan behandles med ibuprofen eller reseptbelagte smertestillende medikamenter. Hvis fibromyalgi er til stede, kan medisiner som Lyrica og Cymbalta hjelpe med symptomer.