Digidexo.com

Helsemessige fordeler av jordbær

Helsemessige fordeler av jordbær


Jordbær er en mye dyrket frukt hele verden. Det finnes 20 forskjellige arter av jordbær, og de ble først dyrket i Europa. Overraskende, jordbærplanter er faktisk medlemmer av rosefamilien. Lav på kalorier, de er spesielt populære i USA, som produserte mer enn én million tonn frukt i 2007 Nyere forskning er avslørende at jordbær kan være spesielt bra for menneskers helse.

Cardiovascular Health

En studie ved Harvard School of Public Health fant at personer som regelmessig spiser jordbær har lavere kolesterolnivå og lavere mengder av C-reaktivt protein, som kan forårsake betennelse i blodårene.

Fordøyelsen Helse

En kopp jordbær har nesten 15 prosent av en voksen anbefalt daglig inntak av kostfiber. Fiber er viktig for riktig fordøyelse.

Eye Health

Ifølge en studie i Archives of Ophthalmology, spise tre eller flere porsjoner frukt per dag kan redusere en persons risiko for aldersrelatert makuladegenerasjon med 36 prosent.

Joint Health

En studie i Annals av revmatiske sykdommer funnet ut at folk som spiste store mengder mat rik på vitamin C var tre ganger mindre sannsynlighet for å utvikle inflammatorisk polyartritt enn de som spiste lave nivåer av vitamin C-rik mat. En kopp jordbær har 136 prosent av en voksen anbefalt daglig inntak av vitamin C.

Brain Helse

Jordbær kan forebygge aldersrelatert nedgang i kognitiv funksjon, ifølge USDA Human Nutrition Research Center on Aging.