Digidexo.com

Medisinsk behandling for en bendelorm

Taeniasis, eller bendelorm infeksjon, vanligvis ikke føre til mange åpenbare symptomer, med intestinal problemer som tap av appetitt eller blokkering ofte forvekslet for andre sykdommer. Men i noen tilfeller kan bendelorm infeksjoner være livstruende, spesielt hvis det angriper nervesystemet. Bendelorm infeksjon i USA er sjeldne, som mat-og landbruks forskrifter har i stor grad eliminert problemet fra matforsyningen.

Diagnose

En tarminfeksjon av bendelorm kan oppdages fra avføring, selv med det blotte øye, så snekken kan enten bli følt i bevegelse, eller vil forlate segmenter i avføring. En lege kan oppdage egg prøver og skjulte segmenter fra en avføringsprøve. En nevrologisk infeksjon i enten hjernen eller ryggraden kan kreve en CT-eller MRI-skanning for å detektere.

Tarminfeksjon

Intestinal infeksjoner er relativt lett å behandle og krever bare en oral dose av praziquantel, og noen ganger albendazole og et anti-mikrobielt stoff, som alle målrette voksen bendelorm. Egg, men er upåvirket, som krever nøye hygiene i intermitterende periode for å hindre ny infeksjon. Vellykket behandling bør bekreftes omtrent tre måneder ned linjen med et egg-fri krakk test.

Cysticerkose

Invasive bendelorm infeksjoner kan føre til utvikling av cyster i øynene, ryggraden eller hjernen. Behandlingen er avhengig av den spesifikke plassering, men omfatter generelt bruk av anti-inflammatoriske medisiner for å minske skaden. Albendazole brukes også til å krympe cyster, sammen med anti-parasittsykdommer. Imidlertid er disse begrenset til infeksjoner i hjernen, som de kan forårsake alvorlige betennelser til cyster i øynene eller ryggsøylen. Epileptisk medikament kan være nødvendig for å behandle infeksjoner som forårsaker anfall.

Kirurgi

I noen tilfeller er det nødvendig å fysisk fjerne cyste ved hjelp av kirurgi, selv om nødvendigheten er avhengig av stedet og alvorligheten av infeksjon. Cyster i leveren, må øyne og lungene tas ut, da de kan true organfunksjon. I noen tilfeller av hjerneinfeksjon, er en shunt er nødvendig for å bidra til å drenere væske oppbygging.

Forebygging

Den beste måten å behandle bendelorm infeksjon er å unngå den i det første sted. Som rått kjøtt er den vanligste bendelorm infeksjon vektor, grundig koking, frysing eller beising av svinekjøtt, storfekjøtt og ferskvannsfisk er nødvendig. Røyking og tørking, men ikke dreper cyster. God hygiene er også en stor avskrekkende - grundig soaping og skylling av hendene før man spiser mat og drikke kan hindre selv infeksjon.