Digidexo.com

Hva er Kronisk vaskulær sykdom?

Kronisk vaskulær sykdom er en tilstand som innebærer langvarig skade, forringelse eller ødeleggelse av blodårene i kroppen. Vaskulær sykdom kan defineres i hundrevis av medisinske tilstander, inkludert kronisk venøs insuffisiens, perifer karsykdom og åreknuter. Forstå det grunnleggende kronisk vaskulær sykdom oppfordrer enkeltpersoner til å bli mer bevisst på kroppen sin, normal versus unormal funksjon, og viktigheten av å søke umiddelbar behandling når han eller hun merker noe galt.

Beskrivelse

Vaskulær sykdom er medisinsk definert som avbrytes blodstrøm til en hvilken som helst del av kroppen. Kroppen inneholder arterier som frakter oksygenrikt blod fra hjertet, eller vener, som bærer de-oksygenrikt blod tilbake til hjertet. Enhver sykdom eller skade som påvirker sirkulasjonen av oksygenert og de-oksygenert blod til eller fra hjertet er ansett som en vaskulær forstyrrelse. Langsiktige betingelser er definert som kronisk.

Årsaker

Vaskulær sykdom kan være forårsaket av en opphopning av fettavleiringer eller kolesterol i blodårene. Perifer karsykdom er en av disse tilstander, forårsaket av blokkering av blodårene. Nedsatt karsykdom er også en kronisk tilstand som er forårsaket av blokkering av arterier samt medfødt og unormal vekst og utvikling av nyre eller nyre og urinveiene fartøy. Andre kroniske vaskulære tilstander som åreknuter er forårsaket av defekte ventiler som finnes i venene som regulerer blodstrømmen. Hypertensjon, høy fett dietter og røyking er også årsaker til noen kroniske vaskulære forhold som aneurismer.

Behandling

Endringer i livsstil, som å slutte å røyke, får mer mosjon og følge en næringsrik og balansert kosthold kan hjelpe noen kroniske vaskulær sykdom prosesser som perifer karsykdom. Medisiner kan tilbys, avhengig av saken for å bidra til å forbedre og beskytte hjertefunksjon. Medisiner for å forhindre dannelsen av blodpropper som antikoagulantia eller blodfortynnende er ofte foreskrevet i de diagnostisert med kronisk vaskulær sykdom.

Symptomer

Avhengig av forholdene, kan flere symptomer presentere med kronisk vaskulær sykdom. For eksempel har noen av de mest vanlige symptomer på cardio myopati eller unormal størrelse på hjertemasse, er kortpustethet, som blod ikke blir skikkelig oksygenert, og brystsmerter (angina pectoris). En dyp venetrombose (blodpropp) kan presentere seg med hevelse og smerter i nedre ekstremiteter, mens nøye overvåking blodtrykk er også en god indikasjon på unormal sirkulasjonsproblemer.

Risiko

Familiehistorie, rase, kjønn og alder ofte bestemme vår fysiske makeup, og er faktorer vi ikke kan forandre, men vi har kontroll over noen av de eksterne årsaker til utviklingen av en kronisk vaskulær sykdom. Noen av de risikoer vi kan kontrollere omfatter røyking, kolesterol og fedme. Screeningtester ofte oppdage tidlig vaskulær sykdom gjennom bruk av røntgenundersøkelse, stresstester, ultralyder og blod arbeid diagnostikk.