Digidexo.com

Hva er behandlingen for strekkmerker?

Hva er behandlingen for strekkmerker?


Strekkmerker er skjemmende og føre oss sorg ved sin blotte eksistens. Nesten alle opplever disse på et tidspunkt i hans eller hennes liv. Årsakene til strekkmerker er varierte og noen skje gjennom ingen feil av vår egen. Behandlinger kan minske synligheten av disse merkene og redusere dem over tid.

Definisjon

Strekkmerker er striae. Disse band, merker eller linjer på huden kan variere fra vår hudfarge ved å være mørkere eller lysere. Disse merkene kan bli rykket litt. Strekkmerker er skjemmende og har en tendens til å vise når huden er brun.

Årsaker

Økende vekt for fort er den vanligste årsaken til striae. Visse sykdommer eller tilstander føre til at det også. En av de vanligste årsakene til striae er graviditet. En vekstspurten i puberteten kan også lage strekkmerker. Vektløftere har ofte strekkmerker på grunn av raske muskelvekst, spesielt på sine overarmer.

Strekkmerker oftest vises på magen, brystene, overarmer, lår og rumpe.

Betraktninger

Ifølge nlm.nih.gov nettsted, kan strekkmerker dannes på grunn av overforbruk av kortison hud kremer. Unormal dannelse av kollagen i vår hud kan forekomme ved bruk av kjemikalier eller medisiner for visse forhold, for eksempel Cushings sykdom, Ehlers-Danlos syndrom eller diabetes. (Se referanser.)

Behandlinger

Behandlinger for striae vil hjelpe, men det vil ikke kurere dem. Tiden vil føre til at tilstanden til å visne naturlig.

Tretinoin kremer som Retin-A og Renova er nyttig. Disse kremene virker kun på helt nye strekkmerker og må gis i mindre enn seks uker etter deres utseende og mens mark er fortsatt rød eller rosa. Kremen hjelper i gjenoppbyggingen av kollagen i huden din, derfor ser det mer ut som din normal hud.

Mayo Clinic sier i sin artikkel "Stretch Marks", som Pulsed dye laser terapi kan stimulere veksten av elastin og kollagen i huden vår. Denne metoden fungerer best på nye strekkmerker, men kan være nyttig på gamle merkene også. (Se referanser.)

Fractional photothermolysis er en annen laserterapi, som bidrar til å utvikle ny elastin og kollagen i huden. Denne behandlingen er rettet mot visse soner og kan føre til raskere tilheling

Microdermabrasion blåser krystaller på huden området, i kraft polering overflaten.
En vakuumrør fjerner døde hudceller og krystaller. Dette kan være nyttig for eldre strekkmerker som det fjerner det øverste hudlaget og genererer ny vekst.

Excimer laser regenererer ny pigmentering. Den gjør dette ved å stimulere produksjonen av melanin, og dermed gjør strekkmerker ligner i fargen til den andre huden.

Ingen aktuelle data beviser at kremer, lotion og salver bidra til å redusere strekkmerker, men de definitivt ikke vil skade, og vil holde huden fuktig, noe som alltid er et pluss.

Forebygging

Den beste måten å unngå strekkmerker er å unngå rask vektøkning. Vektøkning kan strekke huden og det kan ta år for merkene å falme eller minske i utseende. Holde kroppen skikkelig hydrert ved å drikke rikelig med vann er en av de beste måtene å holde huden vår på sitt beste.