Digidexo.com

Hvordan takle en fastkjørt finger eller tå

En fastkjørte finger eller tå skjer når det er en innvirkning skade, noe som resulterer i enorm smerte og hevelse. En enkel jam kan lett behandles hjemme og smertene vil avta i en uke eller to.

Bruksanvisning

Asses alvorlighetsgraden av skaden. En åpenbar brudd, kunne umiddelbar blåmerker eller mobilitet tap være tegn på en forstuet eller brukket finger eller tå.

Sug, is og heve finger eller tå i 20 minutter om dagen til smerten forsvinner. Bruke Epsom salter for ytterligere smertelindring.

Immobilize ekstremt smertefulle topp ved å bruke en finger eller tå splint. Bruke en bestemt finger splint funnet på drugstores eller pakk en popsicle pinne eller tunge depressor med medisinsk tape mot finger eller tå.

Tape det fastkjørte finger eller tå til en sunn en ved siden av den. Dette gjøres vanligvis for kortere fingre eller tær som er for liten til å bruke en skinne. Dette vil også bidra med mobilitet og smertelindring.

Ta paracetamol eller ibuprofen for smertelindring. Dette vil også bidra til hevelsen går ned. Når svellingen er under kontroll, er den vanligvis redusert smerte.

Kontroller at du kan bøye og rette hver finger. Hvis ikke, kan du ikke bare ha en fastkjørt finger eller tå. Ring legen din for å gjøre en avtale.

Hint

  • De fleste fastkjørte fingre og tær leges uten problemer i en uke eller to. Men hvis det er blåmerker eller smertene blir verre, bør du oppsøke lege for en x-ray. Også, hvis det tar lenger tid enn to uker å helbrede, kan det være et brudd eller forvridning. Disse vil ta måneder å lege, og du må kanskje søke medisinsk hjelp.