Digidexo.com

Hvordan lage Elastin

Hvordan lage Elastin


Elastin, et protein som finnes i våre organer, blodårene og huden, bryter naturlig ned over tid, forårsaker våre organer, bindevev og huden blir mindre elastisk og ungdommelig. Kroppen slutter å produsere nye elastin i våre tidlige tenårene, og det er vanskelig å stimulere elastin produksjonen når kroppen har sluttet å lage den. Men det finnes flere enkle måter å beskytte elastin du allerede har fra å bryte ned, eller til og med gjenopprette kroppens eksisterende elastin, som vil bekjempe tegn på aldring som slapp hud og rynker.

Hvordan lage Elastin

•  Unngå miljømessige stressfaktorer. En av de beste måtene å forebygge din elastin fra å bryte ned for raskt, er å holde seg borte fra miljømessige stressfaktorer som sollys, smog og røyk som forårsaker slitasje på elastin. Sørg for å unngå direkte sollys og alltid ha en høy kvalitet, full spektret solkrem. Hvis du røyker, slutte så snart som mulig.

Spis antioksidantrike matvarer. Beskytt din ungdom fra innsiden og ut ved å spise mørk bær, brokkoli, appelsiner og grapefrukt. Den antioksidanter i disse matvarene vil forsvare kroppen mot frie radikaler, som forårsaker elastin å bryte ned. Du bør også spise mat med høyt omega 3 og omega 6 fettsyrer, som for eksempel laks, nøtter, avokado og olivenolje.

Ta elastin og kollagen-boosting kosttilskudd. Noen ganger er det vanskelig å få alle de essensielle oljer og vitaminer kroppen trenger gjennom kosten alene. Noen av de beste kosttilskudd for å gjenopprette elastin er sink, vitamin C og hyaluronsyre, som låser fuktighet mellom hudcellene, holde elastin fra dehydrerende.

Drikk rikelig med vann. Elastin bryter ned raskere når dehydrert. Bor hydrert demper også hud og organer, beskytte dem mot skade, og gjør at kroppen din til å raskt skylle ut giftstoffer som alderen din elastin.

Øvelse daglig. Regelmessig, moderat trening øker pulsen og blodsirkulasjonen, forårsaker hele kroppen til å fungere mer effektivt og å kvitte seg med giftstoffer raskere. Trening reduserer også stress, noe som fører elastin å svekkes.

6. Påfør elastin-boosting lotions. Mens et sunt kosthold og mosjon er de mest effektive måtene å beskytte din elastin, noen ganger trenger du litt hjelp utenfra. Enhver lotion som fukter godt vil forbedre utseendet på huden din og bidra til å bevare den eksisterende elastin. De beste lotions for å gjenopprette hudens elastin, skjønt, inneholder vitamin C, vitamin A og sink. For best resultat, ta kontakt med en hudlege om en resept-styrke vitamin C eller retinoid krem.