Digidexo.com

Hvordan kan et Bendelorm Få Into the Human Body?

Sectional Comfort

Bendelorm er en skapning som ikke er elsket av mange. De fleste bare ser en del av bendelorm når de oppdager et stykke igjen fra et kjæledyr. Selv om sjeldne, kan mennesker også være vertskap for en bendelorm.

Hvor de bor

Bendelorm har fått navnet sitt fordi kroppene deres er veldig flat, mye som tape. De er parasittiske av natur, for det meste lever inne intestinal spor og fôring av av inge næringsstoffer og vitaminer. Mange bendelorm arter har flere rader av tenner som de bruker til å klemme på en tarmveggen, ofte leve i opptil 20 år. Bendelorm liker å vokse, også. De kan være så lang som 50 fot.

Dyr får bendelorm fra lopper. Lopper som utøser fordøyd blod er faktisk gir mat til bendelormlarver. Disse larvene vil henge ut på loppa, som kan bli spist av hunden din når han bestemmer seg for å slikke seg. Hvis det loppe blir i kroppen hans, og er fordøyd, vil bendelorm larver bryte fri og begynne å leve det gode liv i de nedre tarmene, bare for å bli sett når hunden går sin krakk.

Menneskelig Infeksjon og forebygging

Hvordan mennesker får bendelorm i stor grad har å gjøre med kvaliteten på maten du spiser. Bendelorm er kjent for å leve i storfekjøtt og svinekjøtt. Hvis du blir servert en undercooked del av disse kjøtt, kan bendelorm fortsatt være å overleve og gjøre sin vei gjennom fordøyelsessystemet og inn i tarmveggene. En bendelorm kan også indirekte inn i kroppen din fra reproduksjon. Noen bendelorm arter sette dusinvis av larver inn i dyrets muskelvev. Igjen, hvis du blir servert kokt kjøtt, kan de larvene klekkes når de kommer inn i kroppen din.

Ferskvannsfisk er en annen måte folk kan få bendelorm. Hvis rå kloakkvann pumpes inn i ferskvann, kan det være å transportere bendelorm fra dyr avføring. At avføring er konsumert av krepsdyr, som deretter blir spist av fisken. Hvis du spiser rå fisk med disse bendelorm, kan du være vertskap for en fisk bendelorm som vil rane deg av B12-vitaminer.

Forhindre bendelorm kan gjøres ved å ikke konsumere rå mat. Sjansene for å få en bendelorm gjennom rå mat forbruk er svært svak i flittige nasjoner. Grundig matlaging kjøtt eller fryse den for et par dager vanligvis dreper eventuelle bendelorm inni den. Bli kvitt en annen kilde som loppene er også en måte å hindre bendelorm. Men hvis du tror at du er infisert, kan en lege foreskrive enten niclocide eller Biltricide, som kan behandle mer vanlige tape orm arter infeksjoner.