Digidexo.com

Hva er Cervical Spine kreft?

Hva er Cervical Spine kreft?


Nakkesøylen cancer metastase ved å oppstå fra andre kreftformer til dette området og vokse i den øvre delen av ryggraden, enten i eller rundt benet, spinalnerver eller ryggmargen.

Betydning

Cervicalcolumna starter på bunnen av skallen og inneholder syv ryggvirvlene og åtte par spinalnerver. Det beskytter ryggmargen, støtter skallen og kontroller hodebevegelser.

Symptomer

Nakkesmerter er den hyppigst rapporterte symptom på cervicalcolumna kreft, og det kan utvide til skuldre, armer eller ben som svulsten vokser. Pasienter kan oppleve svakhet i ekstremiteter, begrenset utvalg av bevegelse, tap av mobilitet, lavgradig feber, tap av appetitt, uvelhet og tretthet.

Typer

Svulster vokser i bein (extradural beinsvulster) eller i spinalkanalen (intradural svulster, som involverer ryggmarg og nerver). Hver type kan videre klassifiseres som primær (starter i ryggraden) eller metastatisk (spredning til ryggraden) svulster.

Prevalens

Ifølge USC Center for Spinal kirurgi, de sjeldnere primære svulster utgjør 0,04 prosent av alle krefttyper. De mer vanlige metastatiske tumorer har en tendens til å oppstå fra bryst, lunge eller prostata. Omtrent 25 prosent til 33 prosent av pasientene som har metastatiske svulster vil ha spinal engasjement.

Behandling med stråling og kjemoterapi

Strålebehandling virker best med små tumorer, mens en kombinasjon av hele strålen stråling og / eller kjemoterapi er brukt for å behandle metastatisk kreft.

Behandling av kirurgi

Vidt operasjonen benyttes for å fjerne cervicalcolumna tumorer avhenger av plasseringen, graden av sykdom og hvorvidt det er livstruende. Fjerning av den tumor krever vanligvis en reseksjon av ryggraden, etterfulgt av sammensmelting.