Digidexo.com

Narkotika Påvirkning av tenåringer

Rusmidler, det være seg et reseptbelagt legemiddel, en over-the-counter narkotika, eller et ulovlig stoff, vil ha ulike effekter på tenåringer enn voksne. Tenåringer er fortsatt økende og enkelte legemidler kan påvirke vekst. Det er viktig å følge alle instruksjoner på etiketten til et medikament og å ikke overstige doseringen beløpet oppført. Bivirkninger er mer sannsynlig å skje hvis for mye medisiner er tatt. Hvis du er forelder til en tenåring, sørg for å ta hensyn til hvilke medikamenter din tenåring er å ta og hvilken dose de tar.

Vekst

Bruken av rusmidler kan påvirke vekst, for eksempel ADHD (attention-deficit hyperactivity disorder) medisiner, og steroider. Den ADHD medisinering Ritalin har vist seg å bremse veksten av yngre barn og tenåringer. Når barnet eller tenåringen slutter å bruke Ritalin, bør veksten tilbake til det normale. Steroider, både de utlevert av en lege, og de som kan fås ulovlig, stunt vekst i tenåringer ved å forårsake vekst plater å utvikle seg på en akselererende hastighet.

Mental Effekter

Mange legemidler kan føre til endringer i måten din tenåring tenker og oppfører seg. Når du velger en resept eller over-the-counter medisiner for tenåringen din, sørg for å lese nøye bivirkningene oppført på emballasjen. I høyere doser enn anbefalt, kan mange legemidler forårsake delirium, forvirring og søvnløshet. Tilbaketrekning fra alkohol og mange illegale rusmidler kan føre til utvikling av depresjon hos både voksne og tenåringer.

Kvalme

Anvendelsen av alle typer medikamenter kan forårsake kvalme å oppstå. Mange legemidler kan føre til kvalme, selv om doseringsinstruksjoner følges eksplisitt. I tilfellet med de fleste medikamenter med kvalme oppført som en bivirkning, kvalme avtar etter at legemet har utviklet en toleranse overfor medikamentet. Med de fleste over-the-counter og reseptbelagte medisiner dette tar tre til fire dager. Hvis din tenåring fortsetter å oppleve kvalme etter denne perioden, bør du vurdere å senke dosen. I tilfelle av en resept, spør tenåring legen om alternative behandlingstilbud.

Døsighet

Døsighet er et vanlig legemiddel bivirkning som kan påvirke tenåringer. Tenåringer kan utvikle en toleranse for disse stoffene, og kroppen skal tilpasse seg deres tilstedeværelse innen tre til fire dager. Døsighet kan gjøre det vanskelig å bruke tunge maskiner, kjøre bil, og kan også svekke normal fysisk bevegelse. Instruere din tenåring til å utføre disse aktivitetene med forsiktighet mens på legemidler som forårsaker tretthet.

Forstoppelse

Hvis et stoff lister forstoppelse som en potensiell bivirkning, er det et par ting som kan gjøres for å lindre bivirkning. Tenåringen bør spise en diett høy i fiber. I tillegg bør væskeinntaket økes, som forstoppelse er ofte forårsaket av dehydrering. Avføring myknere eller avføringsmidler kan også brukes til å lette forstoppelse.