Digidexo.com

Hvordan lage en tenåring til å slutte å røyke

Hvordan lage en tenåring til å slutte å røyke


Tenåringer vise røyking som en måte for å fremstå voksen og sofistikert. Mange annonser skildre røyking som kult, vokst opp og sofistikert, forme ungdommenes holdninger til røyking. I tillegg til mediepress, tenåringer også utsatt for gruppepress. Venner sier at røyking er kult og oppmuntre sine demoner å starte en vane som kan ha alvorlige konsekvenser. Avhengig av miljøet som barnet ditt har blitt hevet, kan eksponering for røyking kommer fra forskjellige veier. Hvis du som forelder røyk, det er en god sjanse for tenåringen din vil også.

Bruksanvisning

Kommunisere

•  Sørg for at barn og unge er klar over røyking er farene. Barn, og spesielt tenåringer, er svært sårbare og blir lett påvirket. Foreldre, lærere og andre ansvarlige voksne må sørge for at tenåringer har riktig informasjon om farene ved røyking.

Ikke skjelle, rope eller skrike på din tenåring. Sitte ham ned, og rasjonelt prøve å forstå hvorfor han begynte å røyke.

Oppmuntre henne til å snakke om årsakene hun startet. Ble det press på skolen, var det følelsen utelatt av den populære publikum eller gjorde hun ønsker å føle kjølig og vokst opp?

Vær tålmodig og ikke kritisk. Lytt nøye og oppmuntre ham til å snakke om seg selv.

Appellere til din tenåring

Appell til tenåringens forfengelighet. Tenåringer er bevisst på hvordan de ser ut til andre, og ønsker å sette sitt beste ansikt fremover.

Skriv ned med tenår noen grunner til å slutte å røyke. Man kan gjøre listen som ligner på dette.

Grunner til å slutte:
1. Røyking gjør pusten lukt dårlig. Dette er en stor tomhet punkt.
2. Røyking vil gjøre tennene blir gule og la nikotin flekker på fingrene og negler som er vanskelig å fjerne.
3. Røyking forlater klær, hår og kroppsluktende av tobakk. Dette er en satt av, spesielt hvis han ønsker å gå på en date og hans dato ikke røyker.
4. Røyking drenerer din energi. Sport og andre aktiviteter vil bli stadig vanskeligere.
5. Røyking har alvorlige langsiktige helsemessige konsekvenser. Røyken irriterer lungene og kan til slutt føre til en hacking hoste, slim - og muligens kreft.

Oppmuntre din tenåring til å veie alle alternativene for langsiktig røyking. Vil hun ha en vane som styrer livet hennes, eller gjør hun ønsker å være i kontroll?

Still et eksempel for din tenåring. Hvis du er en røyker, sette et eksempel ved å avslutte. Du kan gjøre å slutte å røyke en felles prosjekt.

Take Action

Sett en dato eller tid til å avslutte, men unngå stressende tider.

Oppmuntre tenåringer til å skrive ned sine mål å slutte å røyke. Lære ham å sette mål og hvordan å nå dem.

Oppmuntre din tenåring til å velge venner som ikke røyker. Dette vil gjøre slutte lettere som hun ikke vil ha venner som oppmuntrer henne røyke.

Teach og oppmuntre tenåringer til å ta kontroll og lære å si nei.

Meld din tenåring i en støttegruppe. Støttegrupper er gode motivatorer for å slutte å røyke.

Tips og advarsler

  • Å være der for din tenåring er viktig. Feire hennes suksess og milepæler hvert steg på veien. Gi henne så mye tid som er nødvendig. Verve hjelp av familiemedlemmer og venner til å oppmuntre henne til et bedre og sunnere liv.
  • Det finnes ingen garantier for at din tenåring vil slutte å røyke. Ved hjelp av medisiner og patcher er ikke en garanti for at de vil fungere.