Digidexo.com

Hva skjer når du får proteser?

Proteser kan forbedre ditt utseende og din evne til å tygge og snakke tydelig. Til tross for alle disse fordelene, kan den lange prosessen med å lage og montere et nytt sett med tenner minske spenningen med å skaffe nye proteser, hvis du ikke vet hva du kan forvente. Fra start til slutt, er prosessen for å få nye proteser sannsynligvis innebære sju eller flere tannlegetimene i løpet av to til tre måneder. Prosessen med å lage tannimplantater kan ta flere måneder, og innebærer en tredelt prosess.

Komplett Begynnelsen

Opprette proteser er en detaljert og presis prosess fordi hver pasients proteser må være tilpasset montert. Dermed ikke to sett med proteser er like. Prosessen med å lage nye proteser kan ta mellom tre uker til to måneder å fullføre.

Som et første skritt, vil tannleger lage avtrykk av dine naturlige tenner. Skuespillerne brukes til å lage et sett med umiddelbare proteser. Disse protesene er midlertidige og vil bare bli brukt dine permanente komplette proteser er klar. Det andre trinnet i prosessen er fjerning av alle naturlige tenner.

Komplett Målinger

Tannleger starte med å lage en serie av inntrykk, eller kaster, i kjeven. Også tannleger måle dine kjever å se hvordan de forholder seg til hverandre. Inntrykkene og målinger er tatt for å sikre at de samme områder som var til stede mellom kjeve områder når din naturlige tenner var tilstede værende når du bærer proteser.

Komplett modeller

De neste trinnene er alt om hvordan proteser vil se. I løpet av en avtale, vil du og din tannlege plukke tennene og fargen du foretrekker protese. Etter disse vedtakene er gjort, vil tannlegen lage plast mønstre, modeller og voks former av proteser. Du vil prøve disse eksakte kopier av dine fremtidige proteser under avtalene dine. Tannlegen vil gjøre flere av prototyper for å finne den beste passform, form og farge for de faste proteser. Når den riktige protese modellen er funnet, kan den endelige prosessen begynner.

Proteser

Etter den endelige gebiss er støpt, blir modellene sendes til et laboratorium. Du må vente i ca seks uker før de nye proteser er klar. Under den avsluttende dental avtale, vil du motta dine nye permanente proteser. Tannlegen vil sjekke hvordan proteser passe. Hvis de trenger noen justeringer, vil tannlegen gjøre dem på den tiden.

Implant Prosedyrer

Hvis du velger noe kort av et komplett sett av proteser, kan tannimplantater gjøres for å erstatte to eller flere manglende eller forfalt tenner. Hvis du velger å gå med delvis implantater, vil forfalt tenner fjernes før prosessen begynner. Under operasjonen, vil tannlegen implantatet innlegg i kjeven din. Toppen av innlegget er fortsatt litt over benet, deretter en skrue settes inn for å hindre at matrester eller tannkjøtt vev fra å komme inn eller infiserer området mens det gror. Gummien er festet over området for seks måneder, slik at benet og implantatet kan smelte sammen. Da gummien er løftet slik at en skrue er plassert inn i stolpen, og en erstatnings tannen eller kronen, er festet til skruen.