Digidexo.com

Hva er de allergifremkallende effekter av povidonjodid bruk på huden?

Hva er de allergifremkallende effekter av povidonjodid bruk på huden?


Povidon-jod er en over-the-counter desinfeksjonsløsning som vanligvis brukes i kliniske fasiliteter. Det er spesielt nyttig for sår rengjøring for å legge til rette for helbredelse. Ifølge drugs.com, er aktuell povidonjodid administreres som aerosol spray, aktuell krem, pre-gjennomvåt bomull pads, shampoo blandingen og flytende løsning. Med en slik utbredt program, vises aktuell povidonjodid ufarlig. For noen mennesker, men allergiske reaksjoner utvikle som garanterer behandling og avskrekking fra fremtidig bruk.

Vanlige reaksjoner

Uavhengig av kilden til lokal applikasjon, drugs.com rapporterer at den vanligste allergiske reaksjon på povidonjodid er hudirritasjon. Irritasjon kan være ledsaget av elveblest, kløe og / eller utslett. Mer alvorlige reaksjoner demonstrere desinfiserende evne til å trenge gjennom huden også. Andre synlige allergiske reaksjoner inkluderer hevelse i ansiktet og munnen. Reaksjoner kan også bli følt i kroppen som mulig tunge hevelse, tetthet i brystet og en redusert evne til å puste.

Allergisk dermatitt

Allergisk dermatitt er en uvanlig reaksjon på gjentatt, langvarig bruk av povidonjodid som en aktuell antiseptisk. Denne reaksjonen ble rapportert i to av 86 barn som får kronisk peritoneal dialyse over en ni års periode på Tyrkias SSK Tepecik Teaching Hospital. Allergisk eksem på områder som kom i kontakt med povidonjodid presentert som både flekker av eksem-lignende utslett og rette linjer av rødlig hud kalt erythemas. I likhet med vanlige allergiske reaksjoner, er allergisk eksem ikke smittsomt. Reaksjonen er imidlertid meget ubehagelig. Utbruddet av en reaksjon er preget av brennende og stikkende. Berørte huden utvikler seg til blemmer og hud plaketter. Blemmer og plaketter kan spre seg til andre hudområder og slimhinnene ved kontakt. Alvorlig allergisk eksem har resultert i døden av berørte huden vev.

Behandlinger

Akkurat som povidonjodid er tilgjengelig for kjøp uten resept, er behandling for mild allergi mot povidonjodid også tilgjengelig over-the-counter. Iodine-resource.com forklarer at en muntlig antihistamin roer vanligvis mild hudirritasjon. Mer alvorlige reaksjoner kan behandles med et skudd av adrenalin i form av adrenalin. Allergisk dermatitt, krever imidlertid mer aggressiv behandling. Huden plakk blir fjernet eller desquamated ved å bruke en behandling som fører til at de ytre lagene løsner. Orale steroider og antihistaminer er også gitt til pasienter for å redusere betennelse og pustler. Berørte områdene blir deretter vannes med fysiologisk saltvann med merkbar symptom oppløsning etter en uke.

Forebygging

Forebygging av jod allergi begynner med pasienter og deres voktere hvis de er mindreårige. Pasienter som er klar over sine allergier har det første ansvaret for å varsle medisinsk personell til sin allergi før du godtar behandling på et sykehus. I tilfelle at en pasient er bevisstløs, kan han velge å bruke en allergi varsle armbånd som er synlig for klinisk personale. Folk som ikke er klar over sin allergi status kan sende inn til en hud scratch test for å finne ut.