Digidexo.com

Hva er Perihilar arrdannelse i lungene?

Lunge arrdannelse kan være en svært farlig tilstand og er vanligvis forårsaket av inhalering av farlige kjemikalier, eller ved infeksjoner. Lunge arrdannelse er generelt definert ved hvilket område av lungen blir skadet, med perihilar området, som er den viktigste oppføring måte for de store vener og arterier i lungene, er den vanligste.

Hva er Perihilar?

"Perihilar" er en tern betegner området av lungen rundt hilus, en trekantet depresjon der de store arterier og luftveiene inn og la resten av lungen. Disse inkluderer bronkie, hovedløpet bringe luft inn i lungene, og de viktigste lunge vener og arterier. Den perihilar området er det mest sannsynlig at arr, grunn til å være de viktigste område som mottar luft og dermed får den mest partikkelformige og annet materiale.

Årsaker til Perihilar Arrdannelse

Perihilar arrdannelse kan være forårsaket av tidligere infeksjoner, for eksempel lungebetennelse, puste inn partikler som for eksempel asbest eller silikater, inflammatoriske sykdommer som sarkoidose eller arvelige sykdommer som cystisk fibrose. Det kan bli forverret av miljø- og helsefaktorer, mest fremtredende røyke eller arbeider i en avtrekkstung miljø. Lunge, derimot, er ganske spenstig og små arr vil ikke skape noen langsiktige skader. De fleste arr vil forkalke og igjen etter skaden er påført.

Symptomer og Diagnose

Mulige symptomer på perihilar lunge arrdannelse inkluderer vedvarende hoste, kortpustethet og lavere energinivå. Bivirkningene av lunge arrdannelse kan også likne virusinfeksjoner og vanlige sykdommer, med symptomer som nattesvette, feber eller frysninger. Det er vanligvis diagnostisert ved å sammenligne gammel pasient røntgen med nyere eller, i noen tilfeller, med en brachiotomy, hvori et kamera er plassert inn i pasientens luftveier, og det ser seg om etter noen tegn til arrdannelse.

Behandlinger

Det er få behandlinger for perihilar lunge arrdannelse tilgjengelig for øyeblikket. Vanligvis gjør lunge arr ikke hindrer funksjonen av den tette nok til å risikere utforskende kirurgi for å fjerne de forkalkede arr. Hvis arrene er utbredt nok, vil det bli diagnostisert som lungefibrose og orale steroider administreres. Hvis orale steroider mislykkes i å forbedre lungefunksjonen, kan en lungetransplantasjon vurderes. Men avhengig av transplantasjon, dette kan ikke løse perihilar arrdannelse.

Forebygging

Forhindre perihilar arrdannelse er en ganske enkel prosess. Hvis du arbeider med partikler, alltid bære en respirator og annet sikkerhetsutstyr. Ikke røyker, eller hvis du røyker, sluttet. Ha regelmessige physicals, inkludert målinger av lungefunksjonen, for å sikre at du har ingen infeksjoner. Undersøke din familiehistorie for å utelukke eventuelle arvelige sykdommer som kan føre til arrdannelse, og informere legen din om eventuelle funn. Følg alltid legens ordre, og du kan ha sunn lungefunksjon for livet.