Digidexo.com

Hvor lenge bukseseler ta for å få på?

Din tannlege og foreldre kan ha snakket om å sende deg til en kjeveortoped fordi du trenger tannregulering. Du er bekymret fordi du ikke vet hvor lang tid alt tar, hvor lang tid det tar for kjeveortoped for å sette regulering på, hvor lenge du må bære dem, og hvor mye munnen kan gjøre vondt.

Funksjon

Kjeveortopedisk bukseseler er braketter, erke ledninger og ligering donuts som er satt på tennene som er forskjøvet. Braketten er enten et keramisk eller metallverktøy limt på en tann - én per tann så buen ledningen har et sted å bo mens det arbeider for å flytte tennene. Bandet er en metallring plassert på tann for å holde andre deler av tannregulering. Buen ledningen er en metalltråd festet til brakettene på alle tennene.

Den kjeveortopedisk kjeden er en liten plast kjede som brukes til å holde buen wire og flytte tennene. Den ligere donut er en liten plastbånd som er plassert over buen ledningen på hver brakett. En holder er enheten orthodontist gjør fra en støpeform umiddelbart etter tannregulering er fjernet. Denne enheten bidrar til å holde tennene i sin nye plassering.

Process

Etter at du har blitt henvist til en kjeveortoped av familien din tannlege, vil orthodontist ta røntgenbilder av tennene dine. Hun vil også gjøre en mold av tennene dine slik at hun kan få en 3-D bilde av hvor tennene er som hun er å utvikle en behandlingsplan for deg. Du vil først ha separatorer plassert mellom tennene - disse er liten gummi "O" ringer orthodontist bruker for å lage litt mer plass slik at hun kan sette parentes på tennene. Du vil ha disse i en uke før du har din første sett med brak satt på tennene.

Noen kjeveortopeder satt ett sett med braketter på sine pasienters tenner først, deretter på en annen avtale, hun vil sette det andre settet med braketter på. Etter brak har blitt limt til tennene, vil orthodontist setter buen wire som gjør selve mekanisk arbeid med å flytte tennene.

Nødvendig tid

Du vil bruke i gjennomsnitt, til omtrent to timer sitter i kjeveortoped stolen får et sett med brak limt på tennene. Din kjeveortoped har jobbet hardt for å finne ut den nøyaktige plasseringen av hver brakett for hver tann. Hans assistenter vil møysommelig plassere hver brakett og har kjeveortoped sjekke seg selv for å være sikker på at hver brakett er plassert riktig. Hvis en brakett er plassert for høyt eller for lavt, kan det rotere tann på en måte orthodontist ønsker ikke selv som den beveger seg at tannen i retning orthodontist ønsker.

Etter hver brakett er korrekt plassert og limt på plass, vil orthodontist plassere buen wire og ligering av donuts, eller han vil ha hans assistenter gjøre dette arbeidet. Fordi din orthodontist ønsker tennene riktig justert, han kommer til å ta sin tid å sørge for det arbeidet han og hans assistenter gjør er riktig første gang.

Effekter

Du vil ikke oppleve noen smerte når orthodontist setter tannregulering på. Når hun har satt buen wire og ligering av smultringer på, vil du begynne å føle litt sårhet fordi buen ledningen er veldig sterk og vil begynne å øve press på tennene dine med en gang. Hvis du er ubehagelig, kan du ta paracetamol eller ibuprofen hver fire til seks timer for å hjelpe. Du bør unngå chewy og crunchy matvarer - blant annet fordi du kan være i smerte og dels slik at du ikke bryter brakettene. Spis mykere mat til du føler deg bedre.

Time Frame

Hvor lang tid du bruker tannregulering avhenger av hvor dårlig feiljustert tennene dine er og hvordan kompatibel du er med din behandling. Hvis tennene er betydelig ute av stilling, eller hvis du har flere kjeveortopedisk problemer, kan behandlingen ta lengre tid.

Hvis du ikke bruker dine strikk eller noen foreskrevet hodeplagg som kjeveortoped bestillinger, vil dette forlenge behandlingstiden i tillegg. Elastikken (små gummi bands) brukes til å flytte ett sett av tenner tilbake og det andre sett av tenner frem.