Digidexo.com

Avansert endetarmskreft Symptomer

Endetarmskreft er kreft i endetarmen. Endetarmen er den siste delen av tykktarmen, og kobles fra tykktarmen til anus. Det er ca 12 centimeter i lengden. Endetarmskreft sies å være avansert når den har kommet lenger enn rektum og spre seg til nærliggende organer og lymfeknuter (stadium III) eller fjernt organer og lymfeknuter (stadium IV). Som alle kreftformer, er endetarmskreft "iscenesatt". Stage jeg er den tidligste form. Trinn III Trinn IV og rektal kreft blir vanligvis ansett for å være "avansert", noe som betyr at behandlingen er mer vanskelig eller, i noen tilfeller, umulig. I Stage IV kreft i endetarmen, er kreft vanligvis ikke lenger kureres, og American Cancer Society sier at overlevelsen for Advanced Stage IV kreft i endetarmen er mindre enn 5 prosent.

Forekomst av Rectumcancerregisteret

The American Cancer Society grupper tykktarm og endetarmskreft sammen, og anslår at i USA, er en i 19 amerikanere diagnostisert med tykktarmskreft. I året 2009, anslår at 40 870 nye tilfeller av endetarmskreft ble diagnostisert, mens 106 100 tilfeller av tykktarmskreft ble diagnostisert. Både tykktarm og endetarmskreft er noe vanligere hos menn enn hos kvinner.

Når er Rectumcancerregisteret "Advanced"

The American Cancer samfunnet klassifiserer potensielt avanserte rektalkreft inn i tre hovedgrupper: avansert, residiverende eller metastatisk kreft. En avansert stadium av kreft i endetarmen kan ikke være metastatisk, noe som betyr at den kan bli avansert kreft, selv om det ikke har spredning til andre organer. Likeledes er tilbakevendende kreft kreft som kommer tilbake etter den opprinnelige kreften har gått i remisjon. Tilbakevendende kreft er ofte ansett for å være en mer "avansert" form for kreft i endetarmen, fordi det ikke kan svare så godt til etterfølgende behandlinger. The University of Maryland Medical Center sier at tilbakevendende kreft, eller et tilbakefall etter at kreften er kurert, er mer vanlig i kreft av mindre kroppsdeler, som endetarmen.

Symptomer

Endetarms kreft er ofte asymptomatiske i tidlige stadier, som er en del av det som gjør deres behandling så vanskelig. Vanligvis gjør endetarms kreft symptomer ikke vises før kreften har nådd et avansert stadium.

Når symptomene gjør stede på et tidligere stadium, de ligner symptomene på flere andre anal forhold som fissure, hauger, påvirket tarm eller irritabel tarm syndrom.

Noen av de vanligste tegnene på avansert endetarmskreft er rektal blødning eller blod i avføringen; vekttap uten tilsynelatende grunn; en følelse av ufullstendighet ved tømming tarmer; ekstreme forholdene i tarmen som raske og uberegnelige svingninger mellom diaré og forstoppelse; tunge tap av jern i kroppen, ekstrem svakhet og trøtthet som skjer uten noen fysisk aktivitet og opplevelser som oppblåsthet, gass og magesmerter og kramper.

Symptomer og kontroller

Selv på et avansert stadium, mange av symptomene er lik de som folk støter på en dag til dag basis, uten at sykdommen. På grunn av mangel på tydelige symptomer, regelmessige screenings er avgjørende. Dette gjør behandlingen enklere og reduserer forekomsten av dødsfall. The American Cancer Society rapporterer at 90 prosent av endetarmskrefttilfeller er helbredelig hvis oppdaget tidlig, så venter på symptomer skal vises kan være skadelig.

Behandling og prognose

Mest avanserte fasen endetarms kreft er bare mulig å behandle, men ikke kureres. Dette betyr at behandlingsprosessen kan bare forlenge overlevelse. De vanligste behandlingsalternativene er kjemoterapi, radiologi eller medisiner eller kirurgi.

Som de fleste andre avanserte kreftformer, avanserte rektalkreft har lite håp om å overleve, med mindre enn 5 prosent langsiktig overlevelse rapportert av American Cancer Society. Kirurgi er vanligvis ikke lenger mulighet til å fjerne kreften. Medisiner og andre alternativer er brukt på et sak-til-sak grunnlag, hovedsakelig for å lindre symptomer og forlenge livet.