Digidexo.com

Stretch Mark rettsmidler

Graviditet og rask vektøkning eller vekttap kan ha negative effekter på utseendet på huden din. Det midterste laget av hud, kalt dermis, er fleksibel på grunn av sin elastisitet. Imidlertid er huden bare ute av stand til å beholde sin form dersom det oppstår drastiske endringer raskt. En form for arrdannelse kalles "strekkmerker" ("striae distensae" eller "striae gravidarum" i tilfelle av graviditet) vil vises på de berørte områdene. Opprinnelig strekkmerker er rødlige eller lilla asymmetriske linjer og med alderen create fordypninger og slå en skinnende sølv eller hvit.

Berørte områder

Både menn og kvinner kan få strekkmerker. De vanligste områdene som berøres er de som ser mest forandring når vektendringer eller muskel er oppnådd. De mage, lår, hofter, bryster og overarmene ofte har denne arrdannelse. Enhver endring som skyver grense på hudens egenskaper kan føre til stygge striae. Graviditet står for en stor mengde av strekkmerker, som gjør vekst spruter i løpet av tenårene. Fedme og vektløfting er vanlige årsaker til hud oppblåsthet og kan føre til arrdannelse i tillegg.

Årsaker

Grunnen til at huden reagerer på denne måten til gevinster og tap er fortsatt ukjent. Det fremgår imidlertid at genetiske faktorer bidrar til om du får dem eller ikke. Odds er, hvis din mor hadde dem, vil du også. Så mange som 90% av kvinner har strekkmerker, og de er ikke lett å bli kvitt, så det er best å unngå dem i første omgang.

Forebygging

Spis godt og unngå rask vektøkning eller tap. For de som opplever hormonelle endringer (gravide kvinner eller tenåringer) er det viktig å fukte og holde seg godt hydrert. Hud er mer føyelige og elastisk når det ikke er tørr og stram. Massasje kakaosmør eller shea smør produkter dypt inn i huden tre eller fire ganger om dagen. Husk å drikke vann hele dagen for å fylle opp huden din.

Dermabrasion

I denne prosedyren overflaten av huden fjernes ved sliping. Det er en svært smertefull alternativ krever skumring anestesi på minimum. Det tar flere måneder for huden å vokse, men det er veldig nyttig for å fjerne farge (mindre effektive med innsunkne arr).

Kjemisk Peel

Glykolsyre, en alpha hydroxy (AHA) sukkerrør derivat, fungerer ved å øke produksjonen av kollagen. Behandling i høye doser av en hudlege er anbefalt og vil sette deg tilbake $ 400 før resultatene er åpenbare. Bivirkninger av AHA peeling er rødhet, svie, tørrhet og irritasjon. Vitamin C kan brukes i forbindelse med glykolsyre for de beste resultatene ved behandling av tidlige strekkmerker.

Laser

Laserbehandling er den mest populære behandlingen brukes av hudleger, så resultatene er gunstige på både røde / lilla og hvite strekkmerker. Kollagen er skadet når strekkmerker vises og laseren arbeider for å fremme ny sunn kollagen. Vaskulære lasere målrette hovne blodårer som øker hudens celleproduksjon og tar bort rødhet. Tre til seks økter på $ 500 per økt er normen for resultater.

Den fraksjonert laser kan hjelpe dypere striae. Dette fungerer ved å viske ut linjene av strekkmerker, noe som gjør dem mindre synlige. Disse øktene er dyrt, så forventer å betale $ 1000 per økt for om en 30 prosent forbedring i utseende.

Kremer kremer og

Før du prøver noen behandling må du gjøre din due diligence. Over-the-counter stretch mark rettsmidler er tilgjengelig, men er vanligvis av liten nytte. Selv om mange hevder å, det er ikke én produkt der ute fjerner strekkmerker alltid med ett program.
Her er noen vanlige restorative påstander:

Hvetekimolje: hjem rettsmidler for strekkmerker ikke viser mye løftet. Når ny, kan ved hjelp av denne gir en liten forbedring.
Peptid-holdige produkter: Mye omtalt som "Repair" kremer, er det ingen overbevisende data som disse fungerer slik at det ville være best å unngå dem.
Retinoider: Ganske effektive i å øke kollagen og elastiske produksjonen i den tidlige fasen (unngå hvis gravid eller ammende).
Glykolsyre og retinoider: Etter 12 ukers behandling er det åpenbar forbedring i fargen på strekkmerker. Reseptbelagte retinoider brukes til prep huden før en glykol peel brukes.