Digidexo.com

Fast Way Kvitte seg med psoriasis

Fast Way Kvitte seg med psoriasis


Hvis du lider av mild eller alvorlig kronisk psoriasis, vil du være glad for å vite at det er flere behandlinger som kan lindre eller helbrede mange av symptomene. Disse inkluderer flass, kløe, tørr, flassende, peeling, skorpedannelse hudområder eller selv leddgikt forbundet med tilstanden.

Hva å vite

Psoriasis er forårsaket av en overreaksjon av immunsystemet til stress, infeksjon eller irritanter. Tilstanden kan være mild eller alvorlig og er vanligvis kronisk. Hvis du har psoriasis, prøver ikke å lage riper i området berørt, og holde området så fuktig som mulig under tørre forhold.

Selv om det ikke er smittsom og vil ikke spres ved kontakt, kan det bli forverret av tørre værforhold og skrape. Psoriasis kan oppstå på hodebunnen din, kjønnsorganer, ekstremiteter eller ansikt, og kan bli alvorlig nok til å forårsake artritt i leddene nær den berørte huden. Hvis du har vært plaget av tilstanden i mer enn et par uker, kan du se en hudlege for medisiner og råd.

UV-lys

Spør legen din om forskrivning lysbehandling eller ultrafiolett (UV) lys behandlinger, vanligvis utført på legekontoret under tett oppfølging, innebærer UV terapi utsette psoriasisrammede områder av huden din for ultrafiolett lys i løpet av flere besøk. Ifølge National Psoriasis Foundation, vil eksponering for ultrafiolett lys bremse veksten av den berørte hudceller over tid. Du kan oppleve en forverring av psoriasis symptomer under begynnelsen stadier av dine behandlinger, men psoriasisrammede hudceller vil til slutt forsvinne.

Tar behandlinger for hodebunnen Psoriasis

Bruke en over-the-counter tjære produkt for å behandle mild hodebunnen psoriasis. The Food and Drug Administration har godkjent bruken av tjærebaserte kremer og applikasjoner som inneholder 0,5 til 5 prosent kulltjære konsentrasjoner for bruk i behandling av mild psoriasis i hodebunnen.

Høyere konsentrasjoner av tjæreprodukter kan forårsake kreft og bør unngås for langsiktig bruk. Når utnytte tjære produkter for psoriasis, sørg for å bruke en fuktighetskrem og solkrem før du påfører tjære produkt, som kullbasert tjære vil gjøre huden mer følsom for UV-stråler og kan føre til solbrenthet eller ytterligere irritasjon av huden din.

Følg instruksjonene på pakken nøye, og bruk aldri mer enn den anbefalte mengden. Huden kan bli irritert av produktet, så teste en liten mengde på huden før du påfører tjære kremen over et stort område.

Salisylsyre

Spør din lege om forskrivning salisylsyre krem ​​for psoriasis. Den keratolytic (peeling agent) vil løsne døde og berørte hudceller og vil stimulere ny hud vekst. Bruk kremen med måte, da det kan irritere sunn hud i omkringliggende områder, og kan føre til en forverring av hudproblemer eller kan svekke hårsekken sjakter hvis det brukes for mye. Dette kan føre til hårtap, så salisylsyre kan ikke være egnet for bruk på hodebunnen din.

OTC behandlinger

Du kan finne rask lindring av din psoriasis ved hjelp av over-the-counter behandlinger som inneholder aloe vera, jojoba, capsaicin, sink pyrithion eller Castederm. Snakk med legen din om du bruker reseptfrie kremer.

Bath Solutions og Fuktighetskremer

Hell Epson Salts, oilated havregryn, Dødehavet salter eller andre oljer til badevannet og suge i badekaret i minst 15 minutter. Etter at du tørke psoriasis-berørte området grundig med et håndkle, gjelder en tung fuktighetskrem direkte på huden å smøre og berolige området.

Aktuelt steroider

Hvis din psoriasis er moderat til alvorlig og har ikke svart på over-the-counter og hjem rettsmidler, spør legen din om forskrivning en aktuell steroid løsning eller kortikosteroid krem. Pass på å følge instruksjonene nøye og bruke kremen bare på de områdene av kroppen som er berørt av psoriasis.