Digidexo.com

Hvordan virker Insulin senker blodsukkeret?

Insulin er et hormon som omdanner mat til energi for kroppen din ved å hjelpe kroppen absorbere glukose. Insulin skilles ut av bukspyttkjertelen når blodsukkeret stiger. Bukspyttkjertelen består av hundretusener av celle klynger kalt Langerhanske øyer. En stor del av disse cellene er beta-celler som produserer insulin. Disse cellene er stimulert av stigende blodsukkernivået for å produsere insulin.

Insulin primære funksjon er å senke blodsukkeret når blodsukkernivået stiger i kroppen. Mens bukspyttkjertel utskillende kontinuerlig insulin, er den mengde av insulin som frigjøres avhengig av hvor mye blodglukose er i blodet. Et høyt blodsukkernivå vil resultere i økt insulinproduksjon. Som insulinet gradvis senker nivået av sukker i blodet, er mengden av insulin i bukspyttkjertelen frigjør også gradvis avtar.

Sukker i blodet normalt stige etter å ha spist. Et måltid utløser bukspyttkjertelen til å produsere insulin, noe som senker blodsukkeret ved å bistå en rekke forskjellige celler i kroppen til å absorbere glukose. De inkluderer muskelceller, røde blodceller og fettceller. Når insulinnivået stige i legemet, disse cellene absorbere overskytende sukker i blodet, noe som senker blodglukosenivået. Disse blodsukker, er lagret i leveren for fremtidig bruk av energi og lagres som fett i fettceller.

Hvis kroppen ikke produserer insulin, type I diabetes resultater. Personer med denne typen diabetes må injiseres med syntetisk insulin for å regulere blodsukkernivået. Hvis noen har type II diabetes, betyr det at kroppen produserer insulin, men ikke på høyt nok nivå, eller at muskelen blir røde blod og fettceller har problemer med å absorbere den. De med type II diabetes må også injisere seg selv med insulin for å sikre at deres kropp fungerer riktig.