Digidexo.com

Hvordan bruke en Lancet

En lansett er en medisinsk anordning som brukes til å stikke huden, vanligvis fingertuppen, for å oppnå en blodprøve. Diabetikere bruke lansetter regelmessig for å trekke blod for å teste blodsukkeret. Flere typer av lansetter er tilgjengelige, men de fleste alle av dem operere på samme prinsipp. En nål cocked tilbake mot en vår og låst på plass. Når nålen frigjøres, fjæren tvinger den fremover, gjennomtrenging av huden.

Hvordan bruke en Lancet

Trekk tilbake fjærmekanisme til den låses. Lansetter varierer i utforming, og dette kan arbeide på en rekke forskjellige måter. Hvis du er usikker, kan du lese instruksjonene som følger med din Lancet.

Bruk en spritserviett å sterilisere stedet der lansetten skal brukes.

Trykk lansetten på sterilisert plassering på kroppen din. Mange lansetter har en sirkulær enden som vil hjelpe i sikte, og vil også dra huden stram som du trykker.

frigjøre låsemekanismen. Fjæren skal tvinge nålen gjennom huden, bryte huden, slik at blod kan bli presset ut. Noen lansetter har justerbare dybder som er nyttig når du prøver å bryte gjennom tykkere hud.

Kast lansetten riktig. Noen lansetter er ment for engangsbruk, mens andre er reloadable. Uansett bør nålen selv bare brukes en gang og bør ved destrueres i henhold til produsentens instruksjoner.