Digidexo.com

Hvordan virker høyt kolesterol påvirke kroppen?

Hvordan virker høyt kolesterol påvirke kroppen?

Hva er kolesterol

Om lag 38 millioner amerikanere har høyt kolesterol, ifølge American Heart Association. Kolesterol er en fettvokslignende substans som eksisterer i hver eneste celle i kroppen og er nødvendig for å bygge friske celler og hormoner. Alvorlige hjerteproblemer kan skyldes høyt kolesterol. Ha høyt kolesterol er ikke et resultat av å spise feil mat for bare et par dager, uker eller et par måneder, men etter år med dårlige matvaner.

Gode ​​og dårlige Kolesterol

Dårlige kolesterolet, også kjent som LDL, er oppbygging av kolesterol som kan forårsake blokkering arterien. Gode ​​kolesterolet, kjent som HDL, bidrar til å hindre en oppbygging av kolesterol i arteriene ved å returnere det til leveren. En LDL lesning av 120 anses borderline høy, mens en som er 124 eller mer faller inn i kategorien av høyt kolesterol. Mens høye LDL tallene er dårlige, høye HDL tallene er gode. En HDL antall 60 er høy, og regnes som god; tall mindre enn 40 er lave, og mindre ønskelig.

Angina

Angina, som er kjennetegnet ved at bryst tilstramming og smerte, er et resultat av begrenset blodstrøm på grunn av tilstoppede arterier fra for mye dårlige kolesterolet i blodet. Arterier bli tett og smal på grunn av fettavleiringer av plakk bygger seg opp som begrenser blodstrømmen til hjertet. Angina kan ofte føre til koronar hjertesykdom.

Koronarsykdom

Koronar arteriesykdom er den mest vanlige hjertesykdom som påvirker sirkulasjons-system, hjerte eller begge deler. Høyt kolesterol kan utvikle seg til fettavleiringer i blodårene, noe som gjør det vanskelig for den rette mengden av blod til kurs gjennom blodårene dine. Dette resulterer i ditt hjerte ikke får blod-rik på oksygen den trenger, øker oddsen for et hjerteinfarkt.

Perifer karsykdom

Høyt kolesterol øker også sjansen for perifer arteriell sykdom. Sykdommen er et resultat av bein arterier blir blokkert av plakk. Som et resultat av bena ikke klarer å få den nødvendige oksygen eller blod og PAD utvikler seg, noe som er en smertefull sykdom i arteriene leg. Foruten påvirker beina, kan PAD øke trusselen om et hjerteinfarkt og andre hjerteproblemer.

High Blood Pressure

Mens gode kolesterolet ikke forårsaker høyt blodtrykk, gjør dårlige kolesterolet. Faktisk, kan gode kolesterolet hjelpe med å oppnå et normalt blodtrykk. Høye nivåer av dårlig kolesterol kan holde seg til blodårene, samt andre blodårer. Dette blokkerer passasjer for blodet å strømme, noe som gjør hjertet jobbe dobbelt så hardt. Det er også en sterkere kraft av blod på blodårene, noe som fører til høyt blodtrykk.

TIA og Strokes

Høyt blodtrykk kan føre til en forbigående iskemisk anfall. Også kjent som en TIA, er en forbigående iskemisk anfall en mini-takts hvori blodtilførsel til hjernen avbrytes. Mer alvorlig enn en TIA, er et slag som oppstår når det er nødvendig tilførsel av oksygen og blod er avskåret til hjernen. Fordi slag skade hjerneceller, kan de påvirke mange kognitive og fysiske evner.