Digidexo.com

Forholdet mellom Nyrestein og Migrene

Forholdet mellom Nyrestein og Migrene


Ifølge Dion Graybeal, MD, assisterende professor i nevrologi ved University of Texas Southwestern Medical Center, 28 millioner amerikanere lider av migrene. Et stoff som brukes ved behandling av migrene også påvirker nyrene, og i noen tilfeller er nyrestein dannet.

Migrene medisiner

FDA godkjente et stoff kalt Topimax i 2004 for behandling av migrene. Over hele verden, har over 4 millioner migrenepasienter tatt medisinen, ifølge legemiddelprodusenten, Ortho-McNeil.

Topimax Fordeler

Den lindrer hodepine smerter av varierende grad er den primære fordelen. Migrene medisiner kan føre til vektøkning; Men pasienter på Topimax mistet et gjennomsnitt på 8,8 pounds i løpet av en tre-måneders studie.

Topimax bivirkninger

Testing funnet pasienter som ble foreskrevet Topimax utskilles lave mengder urin citrate, et stoff som bidrar til å hindre nyrestein fra forming. I de samme menneskene, pH-nivået i urinen var høyere, noe som øker sjansen for å utvikle steiner.

Risiko

I en tidligere studie, når beslaget pasienter brukte Topimax, opplevde 1,5 prosent nyrestein. Til sammenligning er 0,2 prosent av menn og kvinner i den generelle befolkningen forventes å lide av nyrestein i sin levetid.

Redusere Risiko

Folk som tar Topimax kan gjøre endringer i kostholdet for å redusere risikoen for nyrestein. Ifølge Dr. Graybeal, drikke mellom 32 og 64 gram vann hver dag, og øke vitamin C inntak.