Digidexo.com

Pain Scale Beskrivelse

Pain Scale Beskrivelse


Smerter, noen ganger referert til som den femte vitale tegn, er en viktig, men noen ganger vanskelig aspekter ved pasientadministrasjon. Den manglende evne til en pasient for å kommunisere, eller subjektivitet av smerte, kan gjøre vurdere og lindre det utfordrende. Smerte skalaer blir ofte brukt, og mens det er ingen "gullstandard", flere er populære.

Visual Analog Scale

Pasientene viste en visuell analog smerteskala markere en plass på en 10-centimeter linje som tilsvarer mengden av smerte de føler. Skalaen går fra "No pain" til venstre for å "Smerte så ille som mulig" til høyre. Pasientens mark måles fra venstre i millimeter.

The Faces Pain Scale

The Faces, eller Wong-Baker, er smerteskala mest brukt for pediatriske pasienter. Skalaen viser seks tegneserie ansikter med varierende uttrykk som spenner fra smilende på venstre side av skalaen trist eller gråter på høyre side. Pasienten blir bedt om å angi hvilket ansikt best representerer hvordan hun føler seg.

Numeric Pain Scale

Null-til-ti numerisk smerteskala er nettopp det: på en skala fra null til ti, null indikerer ingen smerte og ti indikerer sterke smerter, en pasient priser hvordan han føler. Denne skalaen kan videre brytes ned i intervaller for å bistå pasienten i nøyaktig vurdering av smerte: 1 til 3 er mild smerte, 4 til 6 er moderat og 7 til 10 er alvorlig.