Digidexo.com

Hvordan injisere insulin

Hvordan injisere insulin


Diabetes rammer mer enn 20 millioner amerikanere og mer enn 320 millioner mennesker verden over. Siden diabetes kan være en livstruende sykdom på grunn av de mange komplikasjoner det kan føre til, er det viktig å nærme behandling med nøyaktighet. I tillegg til livsstil og kost modifikasjoner, kan det bli nødvendig å administrere medikamenter, inkludert insulin. Avhengig av resept, kan du injiserer insulin via sprøyte eller en insulinpenn. I begge tilfeller er det noen grunnleggende ting du bør vite om hvordan du injiserer insulin til behandling av din diabetes.

Hvordan injisere insulin

Rull en ampulle med insulin frem og tilbake mellom håndflatene dine hender flere ganger før du fyller sprøyten. Dette vil bidra til å videreformidle eventuelle partikler som har slått seg ned slik at du får en jevn konsentrasjon i hver dose. Gjør det samme rullerende prosess med ferdigfylte sprøyter. Imidlertid bør insulin penner ristes opp og ned i tillegg til å rulles flere ganger. Dette risting ned bevegelse vil utløse glasskulen inne i pennen for å blande insulinet grundig.

•  Klem huden på injeksjonsstedet lett og målrette sprøyten (eller penn) på enten en 45 eller 90 graders vinkel for å sikre at insulin injiseres under fettlaget av huden. Vær oppmerksom på at en 45 graders vinkel er best for barn og de voksne som er veldig tynn.

Roter injeksjonssteder, men ikke kroppsdeler som en gang anbefales. Insulin er best absorbert gjennom magen, så roterende injeksjonssteder i dette området er ideelt. Hvis det hjelper, visualisere magen som et rutenett som inneholder 8 like store firkanter. Tildele hver rute en dag i uken og deretter rotere blant dem en om gangen som du avanserer gjennom uken.

Velg påfølgende injeksjonssteder minst en tomme vekk fra forrige sted.

Merk at det ikke er nødvendig å pensle på injeksjonsstedet med alkohol tilgjengelig huden er ren ved tidspunktet for injeksjonen.

Hint

  • Hvis ønskelig, kan du injiserer insulin gjennom klær.
  • Aldri riste en ampulle med insulin siden dette skaper luftbobler som kan ende opp i sprøyten og hindre riktig mengde insulin fra å være i injeksjons dose.
  • Bland aldri en type insulin med en annen i samme sprøyte. Reaksjonstiden varierer mellom insuliner og blande dem kan gjøre resultatene deres ustabil.
  • Unngå å injisere insulin i en muskel. Ikke bare er dette sannsynligvis vil være smertefull, men kan forårsake at insulinet til å bli absorbert for raskt og forårsake lavt blodsukker.