Digidexo.com

Hva er årsaken til rød hud på føtter og ankler?

Hva er årsaken til rød hud på føtter og ankler?


De mulige årsakene til rød hud på føtter og ankler er varierte. Diagnose vil avhenge av om rødhet er også kløende eller sår, hoven eller varm å ta på, enhetlig eller flekkete, og om det er andre ledsagende symptomer. Noen av disse forholdene er alvorlige eller er indikatorer på en alvorlig underliggende tilstand; noen er svært sjeldne. Alle diagnoser bør gjøres av en kvalifisert medisinsk faglig.

Dermatitis

Kløende utslett kan være allergisk kontakteksem. På føttene og anklene, dette kan være en reaksjon på å gå gjennom spesielle planter eller sokker vasket i et nytt vaskemiddel. Atopisk dermatitt (eksem) hos spedbarn ofte påvirker føtter og ankler. Eksem forårsaker lokaliserte flekker av hevet, grov, kløende rød hud, ofte på ankelen.

Pannikulitt

Dette er betennelse av fett under huden og forårsaker flekker av rødt, herdet, og fortykket hud, ofte på føtter, ankler og hender.

Rocky Mountain Spotted Fever

I denne bakteriell infeksjon fra flåttbitt, er et utslett på ankler og håndledd innledes med feber, kvalme, magesmerter, hodepine, og lysfølsomhet.

Petekkier

Forårsaket av blødning under huden, disse små flekker oftest oppstår på ankler og føtter. I en masse vises de som et utslett. Rødheten ikke forsvinner når du søker press. Petekkier kan indikere ulike alvorlige medisinske tilstander.

Henoch-Schönlein purpura

Denne formen for vaskulitt (betennelse i blodårene), vanligvis finner hos barn, fører til et rødt utslett på bena, rumpe og føtter, spesielt rundt sokken linje. Ankel leddene er vanligvis hovne og smertefulle med dette utslettet. Alvorlig skade kan oppstå på nyrer og tarm.

Sarkoidose

En fjerdedel av mennesker med denne inflammatorisk immunrespons utvikle et utslett, vanligvis på ankler og legg. Dette utslett er varm, øm, og ledsaget av en tørr hoste, åndenød, feber og tretthet. Denne tilstanden kan skade organer eller føre til blindhet.

Grave dermopathy

Denne sjeldne komplikasjon av Grave sykdom (en alvorlig skjoldbrusk tilstand) rammer oftest leggen, ankler og føtter, produserer tykkere, klumpete, rød hud. Dette vil bli ledsaget av symptomer på skjoldbrusk sykdom: vekttap, tretthet, rask hjerterytme, og angst.

Cellulitt

Dette bakteriell hudinfeksjon som oftest påvirker føttene og leggene, forårsaker rødhet, varme, ømhet og hevelse. Appelsinhud utslett kan være ledsaget av feber og sprer seg raskt, og ble livstruende.

Parvovirus

Parvovirus er vanligvis en mild sykdom i barndommen. Hos voksne, gravide og personer med nedsatt immunforsvar, kan det være alvorlige og ofte tilbakevendende og vedvarende. En ansikts utslett flytter til stammen og lemmer, med tilhørende tretthet, leddsmerter og hevelse i hender, håndledd, føtter og ankler, som kan være rødt og varmt å ta på. Med kronisk infeksjon, kan føtter og ankler være periodisk røde eller lilla, spesielt etter bad eller dusj.

Raynaud sykdom

I denne tilstanden, til blodårene til armer og ben kontrakten, forårsaker ekstremiteter bli kaldt og skifter farge - vanligvis hvit i starten, etterfulgt av blå, deretter rød og bankende.

Familiær middelhavsfeber

Dette arvelig betennelsestilstand er mest vanlig hos personer med middelhavs utvinning. Et rødt utslett på leggene følger gjentakende anfall av feber, magesmerter, tarm opprørt, og hovne ledd.