Digidexo.com

Bivirkninger av Oligofructose

Oligofruktose, også vanligvis referert til som Fructooligosaccharides (FOS) er et søtningsmiddel som brukes som et alternativ til sukker. Oligofruktose utstillinger sødme nivåer mellom 30 og 50 prosent av sukker i kommersielt forberedt sirup. Det kom i bruk på 1980-tallet når forbrukerne begynte krevende sunnere mat med færre kalorier.

Historie

Oligofruktose finnes i mange frukter og grønnsaker. Høye konsentrasjoner av oligofructose finnes i bananer, sikori rot, løk, asparges, hvitløk, hvete, jordskokker, tomater, bygg, purre og jicama. Ifølge Journal of Nutrition, er en annen viktig ernæringsmessig egenskap av oligofructose sin handling som en kostfiber. Oligofruktose forsyner kroppen med vennlige bakterier som hjelpemidler fordøyelsen.

Positive effekter

The Journal of Nutrition fastslår at oligofruktose er referert til som en prebiotisk fordi det er nondigestble og stimulerer veksten av vennlige tarmbakterier. Den forbedrer den generelle helsen til mage-tarmkanalen og anbefales som behandling for gjær infeksjoner og candida overvekst. Flere studier har funnet at oligofruktose fremmer absorpsjonen av kalsium hos dyr og mennesker.

Negative effekter

Ingen alvorlige bivirkninger er forbundet med forbruk av oligofructose. Ifølge Pubmed.gov, har høydose dyreforsøk utført, og ingen har vist noen toksiske effekter. En amerikansk ekspertpanel kategorisert oligofructose alminnelig akseptert som trygge (GRAS) i 1992 Det har vært noen rapport om økt flatulens og intestinal ubehag når forbrukes i store mengder, som varierer i henhold til hvilken type mat som ble fortært.

Betydning

Personer som lider av candida overvekst kan finne suksess i å kontrollere gjær ved å supplere dietten med oligofructose eller FOA. Naturlig helsekostbutikker selger en rekke FOS produkter. Mange av de naturlige helse nettsteder som selger disse produktene, for eksempel Drnatura.com, vise forbruker vitnesbyrd om at kreditt kosttilskudd med hell kontrollere candida overvekst.

Betraktninger

Oligofruktose er funnet i store mengder i kosten vår. Det har blitt fastslått å være et sikkert alternativ til sukker og en akseptabel behandling for Candida overvekst. Med ingen store bivirkninger, bør det betraktes som et supplement til bedre helse ved å erstatte vanlig sukker og redusere kalorier i søtet mat.