Digidexo.com

Måter å frigjøre mer testosteron

Som menn alder, kropps naturlig slutter å produsere de samme mengder av testosteron som den gang det var inne i puberteten og opp til rundt 30 år Testosteron har blitt tilskrevet som en av de viktigste hormoner i hann-legemet, og er direkte relatert til en manns kreativitet, stressnivået, energi og styrke. Du kan gjøre en rekke livsstil og kosthold endringer for å frigjøre mer testosteron naturlig.

Kosttilskudd tips

En av de viktigste endringene som kan gjøres for å øke testosteron produksjonen er en endring i kostholdet. Å spise kjøtt gir kroppen protein, slik at bygging av muskler, noe som er viktig for å øke testosteron. Å spise magert rødt kjøtt, fisk og kylling er alle lav-fett måter å øke proteininntaket. Protein shakes og kreatin kan også være gode alternativer, men mangler viktige mineraler og fett som ekte kjøtt gir og som kreves av kroppen. Å spise regelmessig gjennom hele dagen er også viktig, avstand kaloriinntaket mellom fem eller seks mindre måltider av magert kjøtt, grønnsaker, frukt og helkorn. Det er viktig å gjøre kostholdet balansert, som en diett bestående hovedsakelig av protein og karbohydrater kan være skadelig for testosteron produksjonen. Enumettet fett har også vist seg å øke testosteron og finnes i høye nivåer i matvarer som nøtter, olivenoljer, avokado og rapsolje.

Øvelse Endringer

Å være overvektig kan være en av de største bidragsyterne til tap av testosteron. Hvis du er overvektig, endre matvaner og trene vil bidra til å eliminere ekstra fett. Målrette ekstra fett og arbeide for å bygge muskelmasse. Når du trener, velger trening planer som vil presse musklene med intensiv tung vektløfting. Denne treningen vil merkes neste morgen og kroppen din vil frigjøre testosteron for å gjenoppbygge disse musklene. Pass på å ikke over tog, da dette vil være anstrengende, noe som vil føre til ytterligere stress. Ved å ta treningsprogrammer sakte og begrense vekttap til et par pounds av uken, kan du holde testosteronnivået høyt. Ellers vil kroppen reagere som om du sulter og redusere testosteron produksjonen. Det har også vist seg at å velge øvelser som er rettet mot flere felles områder er mer effektiv på å bygge generelle muskel. Dersom disse endringene er gjort i 20-årene eller 30-årene, testosteron nivåer er lettere å vedlikeholde senere i livet.

Andre livsstil endringer

Begrense alkoholforbruket er også en viktig del av å øke testosteron produksjonen. Det dehydrerer kroppen din og gjør kroppen med å bruke ressurser trekke vann fra muskelvev for å holde vitale organfunksjoner fungerer. De tomme kalorier som kommer som et resultat av drikking bidrar også til produksjon av østrogen, som brukes til å konvertere disse kalorier i fettvev. Stress fra drikking er også en faktor i redusert testosteron produksjon og er merkbar når du har en bakrus.
Får minst syv til åtte timers søvn hver natt er også viktig for å øke testosteron, som de fleste av kroppslige gjenfødelse skjer under søvn. Holde en jevn søvnrytme gir musklene dine en sjanse til å komme seg fra å jobbe ut og lar deg også å forbli energi gjennom hele dagen. Spise mat eller å ta vitaminer høy i sink og vitamin A tidlig på dagen er også bidragsytere til økt testosteron produksjon. Matvarer som soyabønner og fisk er høy i sink. Frukt og grønnsaker som blåbær, gulrøtter og epler er høy i vitamin A.