Digidexo.com

Hvordan du rengjør ørevoks med mineralolje

Hvordan du rengjør ørevoks med mineralolje


Ørevoks er en voksaktig, gult stoff som utskilles fra kjertler i det indre øret. Det bidrar til å holde det indre øret tørr, og gir beskyttelse mot bakterier, insekter og sopp. Når kjertlene skape for mye ørevoks, kan det indre øret bli blokkert, forårsaker øreverk, tap av hørsel og tinnitus. Heldigvis, det er en trygg og rimelig måte å rense ørevoks med mineralolje og et par andre vanlige husholdningsartikler.

Hvordan du rengjør ørevoks med mineralolje

•  Pakk ut mineralolje fra flasken ved hjelp av en pipette. Bøy hodet sidelengs og slippe flere dråper mineralolje inn i ørekanalen.

Hold hodet på skrå inntil mineralolje har trengt dypt inn i øret. Gjenta dette to ganger daglig i en uke for å sikre at ørevoks løsnes.

Varm en liten mengde vann fra springen til 98,6 grader F, eller så nær det som mulig. Fyll gummi pære sprøyten med oppvarmet vann. Trekk opp på øret med den ledige hånden, og forsiktig sprute en liten mengde varmt vann inn i øregangen.

La vannet renne ut av øret og i vasken. Sjekk for eventuelle tresko av ørevoks. Hvis ingen ser, er Gjenta til tresko fjernet.

Tørk bort alt overflødig vann fra det ytre øret ved hjelp av et håndkle. Fyll pipetten med isopropanol, og vippe hodet til siden. Slippe noen dråper rensevæske inn i øregangen, og vent i noen sekunder.

Bøy hodet i den andre retningen, og la rubbing alkohol for å renne ut. Dette vil fullstendig tørke det indre øret uten bruk av bomullspinner.

Hint

  • Hvis mineralolje ikke er tilgjengelig, kan babyolje eller olivenolje brukes. Tea tree olje kan brukes til å løsne og fjerne ørevoks, samt drepe bakterier og sopp i øregangen. Hydrogenperoksid kan brukes for å fjerne ørevoks. Fyll en dropper med hydrogen peroxide, og sette flere dråper inn i øregangen. Vent i flere minutter som det løser opp ørevoks, og deretter bruke en gummi pære sprøyte for å vaske peroxide ut med varmt vann fra springen.
  • Hvis det vann som brukes i gummi sprøyten er for kaldt, kan det føre til betydelig smerte. Hvis det er for varmt, kan svimmelhet eller kvalme følge. Pass på at vannet er så nær 98,6 grader F som mulig for best resultat.