Digidexo.com

Herpes i babyer

Herpes hos babyer, kjent som neonatal herpes, er forårsaket av herpes simplex virus - ofte overføres av moren under leveringstidspunktet - og selv om det ikke er noen faktisk kur for herpes, er tilgjengelig behandling for å redusere virkningene av sykdom og forhindre ytterligere skade.

Herpes i babyer

Herpes i menneskebarn er medisinsk beskrevet som neonatal herpes og er forårsaket på grunn av den menneskelige herpes virus også kjent som herpes simplex virus (HSV).

Typer

To typer virus forårsaker herpes hos nyfødte: HSV1 og mer vanlig, hsv2.

Symptomer

Neonatal herpes forårsaker hud, øyne eller munn infeksjon. Det kan også føre til skader på sentralnervesystemet og andre indre organer. Psykisk utviklingshemning eller død kan oppstå i enkelte tilfeller.

Behandling

Behandlingen for neonatal herpes ikke faktisk ikke kurere sykdommen, men det gjør lindre symptomene. Som sådan, er rask behandling avgjørende.

Medisinering

En av de mest brukte antivirale legemidler som brukes til å behandle denne tilstanden er acyclovir. Det er vanligvis injiseres inn i kroppen til den nyfødte.
Medisinering er vanligvis administreres bare hvis en infeksjon har vært mistenkt, har en lab test ga en positiv test for infeksjon eller hvis mor hadde genital herpes på leveringstidspunktet.