Digidexo.com

Kan du få Helvetesild Hvis du har hatt vannkopper vaksine?

Vannkopper vaksine er en anbefalte forebyggende tiltak mot helvetesild, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid, er det fortsatt mulig å utvikle sykdommen selv etter å ha blitt vaksinert.

Identifikasjon

Vannkopper vaksine beskytter mot varicella-zoster virus (VZV), årsaken til både vannkopper og helvetesild. Det er en rutinemessig del av barnevaksiner, ifølge Mayo Clinic.

Effekter

The Mayo Clinic rapporterer at vannkopper vaksinen beskytter noen mennesker fra kontraktør VZV, mens for andre er det som gjør sykdommen mer mild når de gjør kontrakten viruset.

Funksjoner

Helvetesild skyldes en flareup av VZV (ikke en ny infeksjon). På grunn av at viruset kan blusse opp, en annen vaksine brukt mot helvetesild, er anbefalt i forebygging av tilstanden.

Impact

Mye som vannkopper vaksine, ikke helvetesild vaksine ikke nødvendigvis forhindre et utbrudd. Men Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at det både reduserer komplikasjoner av tilstanden og reduserer alvorlighetsgraden av symptomene.

Time Frame

Helvetesild vaksine anbefales for friske mennesker som er over en alder av seksti. Ifølge CDC, gir det beskyttelse mot shingles for minst seks år.