Digidexo.com

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk på en Mann?

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk på en Mann?


Mens både menn og kvinner søker det samme normalt blodtrykk lesing av 120/80, kan variasjoner kjøre det nummeret opp eller ned naturlig under daglige aktiviteter. Det er ingen sann gjennomsnittet for menn, som det er så mange variabler. Hvert kjønn har en tendens til å slite med høyt blodtrykk på ulike stadier av voksenlivet.

Definisjon

Blodtrykket er kraften av blodstrømmen i hjertet og blodårene.

Tolkning

Ifølge American Heart Association (AHA), blodtrykket opplesninger består av to tall. Jo høyere tall angir blodtrykket i løpet av hjerte sammentrekning, mens det lavere tall angir blodtrykket, mens hjertet slapper.

Gjennomsnittlig blodtrykk

Det er ingen forskjell mellom mannlige og kvinnelige målinger; en lesning av 120/80 regnes som den "normale" tall for en frisk voksen. Blodtrykket kan variere fra 120/70 til 140/90, avhengig av fysisk stress eller tiden på dagen.

High Blood Pressure

Ifølge AHA, menn har større risiko for høyt blodtrykk enn kvinner inntil midten alder, når kvinner blir mer sannsynlig enn menn for å få tilstanden. Gravide kvinner også overfor økt risiko for høyt blodtrykk.

Kontrollere blodtrykket

AHA anbefaler å kontrollere faktorer som vekt, saltinntak, alkoholforbruk, røyking og stress for å opprettholde normalt blodtrykk.