Digidexo.com

Prevensjon Effekter på et foster

Prevensjon Effekter på et foster


Sjansen for en kvinne å bli gravid mens du bruker hormonell prevensjon som anvist er 1 til 2 prosent. Men mange kvinner ikke følger sine prevensjon diett perfekt. For eksempel, hvis pillen hoppes for enda en dag og ikke gjort opp, oddsen for å bli gravid øker.

Effekter

Forskning har ikke funnet noen skadelige effekter på fosteret som et resultat av å bruke hormonell prevensjon for en kort periode mens hun var gravid. Det antas å være ingen tilknyttede misdannelser eller komplikasjoner etter at en egg har riktig implantert i uterus. Imidlertid bør prevensjon likevel avbrytes så snart som mulig. Hvis du prøver å bli gravid, er det generelt trygt å bli gravid så snart du er i stand etter avsluttet prevensjon. Noen eksperter anbefaler å vente til et par måneder etter at normal menstruasjonssyklus er tilbake, skjønt.

Advarsel

Når unnfangelsen skjer, det er om en 1 prosent sjanse for at det er en ektopisk eller tubal graviditet. Noen typer prevensjon forsiktig øke sannsynligheten for at dette skjer. En graviditet utenfor livmoren er når egget er implantert i en del av de andre enn livmor kroppen, vanligvis i egglederne. Denne tilstanden er potensielt farlig for mor og fosteret ikke vil overleve. Ektopisk svangerskap bør avsluttes så tidlig som mulig. Symptomer kan inkludere bekken eller magesmerter, vaginal blødning eller spotting, smerter i korsryggen og svimmelhet. Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis du opplever disse symptomene, og kan være gravid, selv om prevensjon brukes.

Symptomer

En kvinne som blir gravid mens du er på prevensjon bør likevel oppleve de vanlige symptomer på graviditet. De vil ikke være skjult av medisinen. Typiske tidlige symptomer er kvalme, vektøkning, tretthet, hovne eller ømme bryster, smerter i korsryggen, økt følsomhet for lukter og mat cravings. Husk at kvinner kan oppleve noen eller ingen av disse tingene i løpet av første trimester. Ved mistanke om graviditet, ta en graviditetstest to uker etter å ha sex eller når en forventet periode er savnet.

Betraktninger

De fleste former for prevensjon krever bruk av en reservemetode, slik som kondomer, i begynnelsen. Det kan ta en stund for den nye prevensjon å bli effektiv, og graviditet kan oppstå i mellomtiden hvis andre forholdsregler ikke er tatt. Du kan også trenge å bruke en sikkerhetskopi metoden hvis prevensjon er glemt eller ikke brukes nøyaktig som anvist. Noen andre medisiner, inkludert antibiotika, kan gjengi prevensjon mindre effektiv. Rådfør deg med en lege eller apotek for å finne ut om du trenger å bruke en backup metode i disse situasjonene.

Misforståelse

P-piller bør ikke brukes i et forsøk på å avslutte en uønsket graviditet, med mindre en lege har bedt deg om å gjøre det. Denne metoden er effektiv i bare et lite antall av situasjoner. Det må gjøres ganske snart etter ubeskyttet sex, og med visse typer piller. Riktig dosering og timing av piller er også nødvendig. Overdoser på hormonell prevensjon kan forårsake uønskede bivirkninger.