Digidexo.com

Tegn og symptomer på tale nedsatt

Tegn og symptomer på tale nedsatt


Talevansker er en kompleks medisinsk tilstand som rammer både barn og voksne. De kan forårsake store psykiske plager for dem som lider av dem, og kan forstyrre daglige fungering i arbeid, skole eller sosiale liv. Talevansker har både fysiologiske og psykologiske årsaker. Det finnes en rekke symptomer og tegn som tyder på tale nedsatt.

Muskelkontrollen

Mangel på muskelkontrollen, særlig ettersom den produserer tilsløring av lyder og ord, er symptomatisk for talevansker. Spesielt kan det være tegn på en tilstand som kalles dysartri. Det finnes flere typer dysartri, inkludert slapp og spastisk. Tegn på slapp dysartri inkluderer minimal muskeltonus, pust stemme og uvanlig nasality. Tegn på spastisk dysartri inkluderer høy muskeltonus, upresis uttalen av konsonanter og "kvalt" -sounding tale.

Problemer med Erkjennelsen Språk

En ekstrem symptom på talevansker er manglende evne til å gjenkjenne eller forstå språket selv. Dette er vanligvis forårsaket av en traumatisk hjerneskade og er nevrologiske opprinnelse. Personer med dette symptomet kan ha afasi, noe som påvirker tale, forståelse, sosial samtale, leseferdighet og med muligheten til å svelge.

Vocal Endringer

Distinkte endringer i hvordan ord og lyder er vocalized er et tegn på talevansker. Ofte slike endringer er forårsaket av fysiske utvekster på stemmebåndene, inkludert cyster, polypper, papillomer og til og med kreft klumper.

Stamming

Stamming er et symptom på talevansker oppdaget i 5 prosent av små barn, ifølge University of Maryland Medical Center. Stamming er preget av nølende, gjenta eller forlenge ord på en måte som gjør at væske tale vanskelig. Noen individer gjenta ord eller setninger om og om igjen. Logopedi er standard form for behandling for stamming symptomer.