Digidexo.com

Forekomsten av mennesker med irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en kronisk tilstand som påvirker de lavere tarmen. Det fører til en rekke symptomer som kramper, diaré, forstoppelse, alternativ diaré og forstoppelse, kvalme og generalisert ubehag i magen. Disse symptomene er ofte relatert til avføring, forsvinner etter en bevegelse oppstår. IBS er en svært vanlig lidelse, og påvirker en rekke av individer over hele verden.

Overall

John Hopkins Medical Institutions 'forskning viser at 8 til 20 prosent av voksne har IBS. Beregninger viser at bare 10 prosent av de med IBS søke legehjelp, noe som betyr at tallet er trolig mye høyere.

Geografi

Ifølge John Hopkins Medical Institutions, 15 prosent av voksne har IBS i USA. Denne prisen er konsistent med Asia og Afrika også. I India og Sri Lanka, er satsen lavere.

Kjønn

Kvinner er mer sannsynlig å ha IBS enn menn. Tilfeldige studier i USA og Canada viser forholdet mellom kvinner og menn med IBS varierer mellom 2: 1 til 4: 1. I østlige land, men flere menn enn kvinner har en IBS diagnose.

Mental Helse

Forekomsten av IBS stiger i personer som har angst, depresjon og panikklidelse. Også, ifølge forskning ved University of North Carolina, det er en sterk sammenheng mellom IBS lider som har opplevd seksuelle overgrep.

Andre betingelser

Forekomsten av IBS er høyere hos personer som har fibromyalgi. Andre forhold som har en tendens til å sameksistere med IBS inkluderer interstitiell cystitt, kjeveledd lidelse og sicca syndrom.