Digidexo.com

Alder for Crohns sykdom

Crohns sykdom - en form for inflammatorisk tarmsykdom (IBD) - kan påvirke enhver del av fordøyelseskanalen. Selv om de fleste mennesker er diagnostisert innen en viss tidsramme, kan det slå folk i alle aldre.

Typisk debutalder

Denne tilstanden har en tendens til å utvikle hos yngre mennesker. Den typiske alder av diagnose faller mellom 20 og 30, i henhold til de Mayo Clinic.

Tenåringer og barn

Selv om folk flest er diagnostisert i tidlig voksen alder, de under 20 står for 30 prosent av personer med denne tilstanden.

Age of diagnoser og sykdoms Kjennetegn

The National Institutes of Health gjennomført undersøkelser for å fastslå forskjeller i sykdoms mellom dem diagnostisert før fylte 20 og de som er diagnostisert etter 40. Funn tyder de diagnostisert før fylte 20 hadde en større forekomst av familiens historie, mer involvering av tynntarmen, mer arrvev , og en høyere rate av kirurgi. De over 40 hadde mer betennelse og problemer med deres kolon (tykktarmen).

Tidlig diagnose og utvikling

Hvis du er diagnostisert før fylte 20, kan denne tilstanden påvirker vekst, forsinke puberteten, og forårsake svake bein.

Slektstreet

The National Institutes of Health forskning på familieforbindelser indikerer at selv om mange foreldre med Crohns sykdom ble diagnostisert senere i livet enn sine barn, er søsken ofte diagnostisert på samme alder.