Digidexo.com

Hvordan vite om barnet ditt er langsynt?

Hvordan vite om barnet ditt er langsynt?


Forvirring ligger ofte på hva som blir vidt eller nærsynt nøyaktig betyr. Hvis du er langsynt, ser du ting vel som er langt borte og har problemer med å se ting klart når de er på nært hold. Nearsighted er motsatt. Uten å ta barnet til legen, er det ingen måte å vite sikkert om han er langsynt. Men se opp for vanlige tegn og symptomer på langsynthet for å se om et besøk eller en telefon til legen er berettiget.

Hvordan vite om barnet ditt er langsynt?

Merk hvis barnet ditt klager over hodepine eller verkende øyne. Se om barnet gnir øynene til tider når han ikke er sliten. Barn som er cross-eyed kan være langsynt også.

Se barnet ditt som han leser og gjør opp nære oppgaver. Legg merke til om han outstretches armene for å lese en bok eller om han står opp til å gjøre et puslespill eller farge en fargelegge når det er en stol tilgjengelig. Legg merke til om han myser mye.

Observer om det er en mangel på ønske om å lese eller bli lest bøker med deg. Barn som har problemer med å lære å lese kan være langsynt.

Merk Hvis det er en manglende interesse for andre aktiviteter som krever å se ting på nært hold, for eksempel spille kort eller spille et håndholdt spill.