Digidexo.com

Rotator Cuff smerte behandling

Rotator Cuff smerte behandling


Om smertene kommer plutselig etter en åpenbar skade eller ulykke, eller vokser bremse over tid, rotator cuff smerte kan være ødeleggende. Skade på rotator cuff gjør det vanskelig å utføre daglige oppgaver, omsorg for familiemedlemmer og selv gjøre jobben din. Hvis du lider av denne tilstanden, er medisinsk behandling tilgjengelig for å lindre smerten.

Årsaker til Pain

Skade på rotatorcuffen er den vanligste årsaken til smerter i skulderen. Rotator cuff er navnet gitt til de fire sener ansvarlig for å holde skulderleddet stabilt. Disse sener kan bli skadet av et traume, for eksempel en innvirkning under sport eller en bilulykke. Rotator cuff kan også bli betent på grunn av degenerative tilstander som senebetennelse, leddgikt eller bursitt i skulderen. Overforbruk av skulderleddet kan også føre til rotator cuff smerte. Behandlinger varierer, avhengig av årsaken.

Diagnoser

Behandling for rotator cuff smerte starter med en nøyaktig diagnose. Først legen vil ha pasienten går gjennom en rekke manøvrer som er utformet for å lokalisere kilden for smerte. Hvis smerten er det eneste symptom, er det sannsynlig forårsaket av betennelse i sener. Hvis armen faller under en manøver, alvorlige tårer er nok til stede i senene. Legen vil trolig følge manøvrer bildebehandling testing. Røntgenbilder vil bli gjort for å utelukke bein skader, og en MR eller anthrogram kan bli pålagt å fastslå alvorlighetsgraden av skaden og velge den beste behandlingsalternativet.

Kirurgi

Alvorlige rotator cuff skader, slik som rifter i senene, vil bli behandlet med kirurgi. Legen vil sy de avrevne sener og la området for å helbrede. Dette kan vanligvis gjøres ved arhtroscopic kirurgi. Et annet alternativ er kirurgisk subacromial dekompresjon, en prosedyre som fjerner en liten del av benet som dekker rotatorkuff for å avlaste trykket og fremme helbredelse av inflammasjon. Denne prosedyren er gjort for alvorlig rotator cuff smerte som ikke er forårsaket av en tåre.

Behandlinger for mild smerte

Mild rotator cuff smerte som er forårsaket av overforbruk eller betennelse er vanligvis først behandlet med is og hvile. Hvile leddet gir det muligheten til å helbrede, og is kutter ned på betennelse. Å bruke isen effektivt, legger en ispose på skulderen og deretter vikle den med en bandasje for å holde det på plass. Dette bør gjøres i 15 til 20 minutter, tre ganger om dagen. Noen leger vil foreskrive varmen etter isen, men isen bør brukes først til å redusere betennelse.

Medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner, som for eksempel ibuprofen, er et annet alternativ for behandling av rotator cuff smerte forårsaket av betennelse. Dette kan bringe stor lettelse, men pasienter bør bare bruke dette behandlingstilbudet under veiledning og tilsyn av lege. Tar for mye av disse medikamentene, selv om de er over-the-counter styrkene, kan føre til magesår og nyreproblemer. Pasienter som har allergi mot disse medikamentene kan få smertelindring fra tradisjonelle smertestillende midler, som paracetamol, men disse medikamentene vil ikke behandle betennelse som er den fysiske årsaken til smertene.

Andre medisinske behandlinger

Noen ganger medisiner ikke fritar rotator cuff smerter, og disse pasientene kan ha nytte av kortison eller steroidinjeksjoner på stedet av deres smerte. Pasienter som har svakhet i skulderleddet etter behandling eller operasjon vil vanligvis gå gjennom noen fysioterapi for å re-styrke felles og unngå ytterligere skader i fremtiden. Øvelsene lært gjennom fysioterapi er ofte fortsatte lenge etter at behandlingen opphører, spesielt for de pasientene som gjentatte ganger bruke som felles, for å holde en annen skade skjer.

Alternative behandlinger

Noen pasienter vil slå til alternative behandlinger for deres smerte, snarere enn medisinering. Hvis en tåre er til stede, vil alternative behandlinger ikke hjelpe, men for generell betennelse, kan pasienter finne lindring gjennom akupunktur, akupressur, meditasjon eller kiropraktisk behandling. Massasje kan også få hjelp til noen pasienter med rotator cuff smerte. Forsikring vanligvis ikke betaler for alternativ behandling som akupunktur eller meditasjon, men noen forsikring planer vil betale for chiropractic omsorg. Før de søker alternativ behandling, bør pasientene sørge for at det er ikke en tåre eller annen alvorlig skade på noen av sener.