Digidexo.com

Hvordan kan et Fractured Finger Heal?

Hvordan kan et Fractured Finger Heal?

Finger Fracture

Et beinbrudd er et ødelagt eller sprukket bein. Finger frakturer kan være spesielt smertefullt fordi fingrene svingen. Finger frakturer er svært vanlig, fordi benene er små og fingrene er benyttet en masse, som gjør dem utsatt for skader. Det er viktig å ha en finger fraktur behandlet av en lege. En finger brudd som ikke gror skikkelig kan føre til livslang smerte og dysfunksjon i fingeren. Armdelene må allign riktig måte for å fungere optimalt uten smerte.

Behandling

En lege analyserer en finger bruddskade med en X-ray, slik at han kan se omfanget av skaden. De fleste fingeravtrykk frakturer er ikke alvorlige, og kan behandles uten kirurgi. Legen bruker hendene til å presse beinet på plass og gi den riktig justering. Fingeren er plassert i en skinne for å holde benet riktig innrettet. Splinten er vanligvis bæres i tre uker mens benet gror. Vanligvis etter tre uker, er benet sterk nok til at splinten kan fjernes, men beinet ikke fullstendig leget til sin opprinnelige tilstand for et par måneder. Bevis av bruddet kan være merkbar på X-ray for et par år. Frakturer som er alvorlige, kan ha behov for kirurgiske inngrep for å sette benet tilbake på plass. Operasjonen er utført av en ortopedisk kirurg. Under operasjonen, blir pinnene settes inn i benet for å holde den i riktig innretting. Utvinning tid etter operasjonen varierer sterkt avhengig av skaden og invasivitet av kirurgi.

Healing

Kroppen har en utrolig evne til å helbrede. Kroppen helbreder brukne bein i tre trinn.

1) Betennelse: Stedet for skade svulmer. Den inflammasjon er forårsaket av en øket mengde av blodstrømmen. Legemet øker blodstrømmen til området for å bringe immunsystemceller til området. Cellene fjerne skadet vev fra området.

2) Repair: Etter den skadde området er renset ut av skadet vev, begynner kroppen å bygge ekstern callus. Ekstern callus er en midlertidig vekst av beinstrukturen. Ved første eksterne callus er svak og utsatt for skade. Som ekstern callus vokser, calcifies det, og blir sterkere. Den eksterne callus stabiliserer skaden området.

3) Restaurering: Etter den eksterne callus er dannet, fungerer kroppen på å bygge splitter nye bein. Kroppen absorberer den eksterne callus som det bygger friske nye bein.

Yngre mennesker helbrede og bygge nye bein raskere enn eldre mennesker gjør.