Digidexo.com

Kan Forhøyet TSH nivåer føre til en spontanabort?

Skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH) er et mål på hvor godt skjoldbruskkjertelen fungerer. Den skjoldbrusk er ansvarlig for å regulere mange viktige metabolske funksjoner i kroppen, og en stor mengde TSH har vært knyttet til symptomer som vektøkning, leddsmerter, hjertesykdommer og infertilitet.

Forhøyede TSH nivåer (forbundet med hypotyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen er under-utfører) er knyttet til abort, ifølge en 1999 studie publisert i Journal of Medical Screening utført av Stiftelsen for Blood Research. Disse studiene fant at så mange som seks av hver 100 sen-term aborter skyldes en underactive skjoldbruskkjertelen.

Høye TSH nivåer er assosiert med en underactive skjoldbruskkjertelen fordi TSH nivåene arbeide for å stimulere skjoldbruskkjertelen. Dersom TSH nivåene er høye, men skjoldbruskkjertelen fortsatt dårlige resultater, er dette et tegn på at en skjoldbrusk problem eksisterer.

Ønskede Levels

Etter å ha tatt en blodprøve for å bestemme nivået av TSH i blodet, en lege bruker et referanseområde for å se om en kvinne er innenfor en sunn TSH nivå. Referanse TSH nivå for en kvinne som ikke er gravid er mellom 2 og 6 mIU / L, ifølge alt.support.thyroid.

Når en kvinne er gravid, er referanseområdet for TSH mellom 0,24 og 2,99 mIU / L gjennom hele svangerskapet, ifølge Endocrine Web. Husk at jo lavere TSH tall, jo raskere og mer effektiv skjoldbruskkjertelen er, noe som betyr at mens de er gravide, bør en kvinnes skjoldbruskkjertelen arbeide raskere for å støtte funksjon for både henne og hennes barn.

Ifølge en artikkel av Drs. Gregory Becks og Gerard Burrow, skriving for Thyroid Foundation of Canada, thyreoideahormoner er en viktig del i å hjelpe barnets nervesystem til riktig utvikle. Legene sitere at barnets i skjoldbruskkjertelen begynner etter 10 til 12 uker av svangerskapet, og disse hormonene kombinert med morens hormoner bidra til å utvikle nervesystemet.

Når TSH-nivået er for høyt og skjoldbruskkjertelen er derfor svak, kan barnet ikke motta de essensielle hormoner for å danne nervesystemet, noe som kan bety at moren kan ikke være i stand til å bære barnet til termin. I tillegg kan en dårlige skjoldbruskkjertelen føre til negative reaksjoner hos den gravide moren som ekstrem tretthet, ifølge Endocrine Web. Denne ekstra belastning plassert på kroppen kan bidra til en potensiell spontanabort.

Foreslåtte behandlinger

Hvis en kvinnes TSH nivåene er forhøyet før graviditeten eller er forhøyet under graviditet, kan en lege foreskrive skjoldbrusk medisiner, som for eksempel radioaktivt jod, for å forbedre skjoldbruskkjertelen fungerer. Ifølge Endocrine Web, er det ingen bevis for at du tar denne medisinen hindrer en kvinnes evne til å ha en sunn baby eller hindre en kvinne fra å bli gravid i fremtiden.

Fordi symptomer på en underperfoming skjoldbrusk kan forveksles med generelle symptomer på graviditet, bør TSH nivåene overvåkes månedlig eller annenhver måned i en gravid kvinne for å sikre både mor og barn opplever sunn skjoldbrusk nivåer.