Digidexo.com

Hvorfor Føler du deg sliten når deprimert?

Hvorfor Føler du deg sliten når deprimert?


Tretthet er en av de klassiske symptomene på depresjon. Ifølge National Institute of Mental Health, visse områder i hjernen hos deprimerte mennesker fungere annerledes enn hjernen til dem som ikke er deprimert. Denne forskjellen kan være roten årsak til tretthet.

Kjemi

Forskere har funnet tre nevrotransmittere --- serotonin, noradrenalin og dopamin --- er knyttet til depresjon. Når hjernen vår mangler tilstrekkelige mengder av ett eller flere av disse nevrotransmittere, det er ikke bare fører til negative følelsesmessige endringer, men det kan være skadelig for vår søvn og appetitt mønstre.

Sleep

Ikke får nok søvn og sove for mye er begge symptomer på depresjon som kan bidra til å trøtt. Unngå narkotika og alkohol, siden de kan forstyrre søvnen.

Diet

Mennesker som er deprimerte ofte enten ikke spiser nok eller spiser så mye de få mye vekt. Hvis du ikke gir kroppen din riktig mengde og type drivstoff for å gjøre jobben sin, så din energi nivå lider.

Sykdom

En underliggende medisinsk tilstand kan føre til tretthet. Noen sykdommer knyttet til depresjon blant annet hjertesykdom, diabetes, kreft og Parkinsons.

Medisiner

Antidepressiva er en gruppe stoffer som er laget for å regulere hjernens signalstoffer. Legen din kan anbefale et antidepressivum som er best for deg.