Digidexo.com

Metoder for å senke blodtrykket

Høyt blodtrykk er en av de viktigste årsakene til hjerte- og nyresykdom. Ifølge National Institutes of Health, øker høyt blodtrykk risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk symptomer ofte er fraværende inntil en medisinsk hendelse inntreffer. I tillegg til medisinering, kan livsstilsendringer senke høyt blodtrykk.

Gå ned i vekt

Å miste vekt hvis en pasient er overvektig, kan spille en betydelig rolle i å senke blodtrykket. Kroppen må jobbe overtid for å bære overflødig vekt.

Trening

Aerob trening kan bidra til å styrke hjertet, slik at den kan drive mer effektivt. Mild kardiovaskulær trening, gjort i 30 minutter om dagen, ifølge en legens retninger, kan drastisk redusere høyt blodtrykk.

Limit Salt

Saltinntaket spiller en stor rolle i høyt blodtrykk. Saltforbruket bør ikke overskride 2000 mg pr dag, tilsvarende ca. 1 teskje, som inneholder salt som allerede har blitt lagt inn i bearbeidede matvarer.

Diett

Rapporter viser at et kosthold basert på frukt, grønnsaker og helkorn kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Fett, bør rødt kjøtt og sukker bli eliminert eller sterkt redusert.

Alkohol

Alkoholmisbruk bidrar til høyt blodtrykk også. Alkoholforbruket bør begrenses til én drink om dagen for kvinner og to drinker per dag for menn.

Stress

Kontinuerlig stress vil påvirke blodtrykket. Mens kroppen er utformet for å levere toppene i blodtrykket i tider med umiddelbar stress, kan det ikke opprettholde disse nivåene for noen lang tid uten skade blir gjort til hjertet og blodårene.