Digidexo.com

Hvordan diagnostisere urininkontinens

Hvordan diagnostisere urininkontinens


Urininkontinens blir mer vanlig som folk alder, men mange leger ikke klarer å spørre sine pasienter om urinlekkasje. I tillegg er mange pasienter nekter å tilstå problemet til legen sin, selv om de blir bedt om det. Snakker om urininkontinens er det første skrittet til å være i stand til å diagnostisere urininkontinens. Les videre for å lære å diagnostisere urininkontinens.

Bruksanvisning

Bruk din medisinske historie

Merk når urinlekkasje begynte. Hvis du ikke er sikker på nøyaktig når, så bare skrive ned en tidsramme. Legen din kan ikke diagnostisere deg uten denne informasjonen.

Hold en logg over hver gang du tisser. Dette vil bidra til å etablere hvordan dine vaner har endret seg over tid.

Spor hvor mange væsker du får i deg hver dag. Legg merke til hvilke tider på dagen du pleier å drikke mest.

Skriv ned hvor mye koffein og alkohol du konsumerer daglig. Både koffein og alkohol påvirker nyrefunksjonen og blærekontroll.

Vær spesielt oppmerksom på den tiden og mengden av urinlekkasjer. Sørg for å skrive ned hva du gjorde på den tiden. Enkelte aktiviteter, som for eksempel kardiovaskulær trening eller tunge løft, kan forverre urinlekkasje.

Fokus på hvor sterkt du følte behov for å urinere før lekkasjen oppstod. Denne informasjonen kan gi deg lege hint om mulige årsaker til urinlekkasje, og kan bistå i diagnostisering av urininkontinens.

Merk ned noe ubehag du opplever under normal vannlating. Smerte eller brenning kan være indikatorer på infeksjon i urinveiene.

Les dine medisinflasker. Noen medisiner kan forårsake urinlekkasje. Skriv ut en liste over medisiner du tar, hver dosering og hvor lenge du har vært å ta hver.

Sjekk urinen for blod. Blod i urinen kan være et tegn på en alvorlig underliggende tilstand, og bør alltid rapporteres til legen din.

Hold orden på styrken i urinstrålen. En svak strøm kan være et tegn på en forstørret prostata hos menn.

Fortell legen din om eventuelle graviditeter eller nylige operasjoner du har hatt. Postoperativ urinlekkasje kan være normalt i enkelte situasjoner.

Gå til legen for en fysisk undersøkelse

Gjør en avtale med din lege ved første tegn på urininkontinens. Forsinket behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner, spesielt når din inkontinens er forårsaket av infeksjon eller traume til urinveiene.

Be om at din lege utføre abdominal, rektal og genital eksamen. Unormalt i disse områdene kan føre til urinlekkasje.

Be legen om å måle i hulrom resturinvolum, mengden av urin igjen i blæren etter at du har tisset. Dette kan enkelt gjøres med enten en ultralyd eller et kateter.

Hint

  • Diskutere noen urinlekkasje med legen din. Hvis hun kan diagnostisere urininkontinens tidlig du kan komme tilbake til normalt liv.