Digidexo.com

Hvordan vekke folk opp fra sove

Hvordan vekke folk opp fra sove


Våkne opp kan være en vanskelig opplevelse for mange mennesker, spesielt når de er veldig sliten eller på de fryktede mandag morgen. Med riktig tilnærming, men du kan våkne noen, være sikker på at de vil holde deg og gjør hele opplevelsen relativt smertefri. Selv om studier om emnet har vært begrenset, forskning ved det amerikanske National Institutes of Health finner klare sammenhenger mellom hva som skjer med hjernen vår under søvn og under våkne timer, en god grunn til å unngå ubehagelige og sjokkerende opplevelser under de dyre siste minutter søvn.

Bruksanvisning

1 Gå inn i rommet stille. Ikke gå høyt eller forsøke å vekke personen med dine bevegelser.

Stå over sovende person. Ikke bli for tett for å unngå å bli såret av noen brå bevegelser når personen våkner. Ikke plassere deg selv i hennes linje av syne, som å se deg så snart hun våkner opp kan være en sjokkerende opplevelse, spesielt hvis du ikke kjenner henne godt.

Begynn å snakke til personen og ber henne om å våkne. Øk volumet på stemmen din før personen er våken, og erkjenner at hun må våkne opp.

Plasser hånden på personens skulder og forsiktig bevege kroppen hennes. Bevegelsen vil tjene til mer fullstendig vekke personen. Hvis du ikke føler deg komfortabel å berøre personen, flytte madrass eller tepper lett for å bevege kroppen hennes.

Be personen til å sitte opp og puste dypt. Under søvn, blir menneskelig puste grunnere og sammenhengen mellom nerveimpulser og muskelbevegelser reduseres for å holde kroppen i å bevege seg for mye i løpet av natten eller mens du drømmer. Flytte kroppen og reaktivere våkne puste mønstre tjener til fullt vekke personen og overgangen fra søvn til å våkne stater.

6. Forlat rommet, men tilbake i fem minutter for å sørge for at personen er våken. Ifølge NIH forskning, på samme mekanismen som folk ofte glemmer sine drømmer etter å ha våknet opp bly flere pasienter til å glemme de første få minuttene av å være våken. En person kan ikke engang huske å bli vekket om de falt tilbake i søvn. Gjenta prosessen hvis personen ikke er våken.

Tips og advarsler

  • Hvis du har til å vekke en person på en jevnlig basis, etablere en rutine. Personen kan foretrekker å våkne opp på en spesiell måte eller til en bestemt lyd, for eksempel en spesiell banker på døren. Over tid, vil personen automatisk assosierer lyden med å våkne opp, og prosessen vil bli mye enklere.
  • Unngå fysisk sjokkerende aktiviteter som å sprøyte vann eller kaste gjenstander for å vekke en person.
  • Personer som har en uvanlig mengde problemer med å våkne opp eller falle i søvn kan være lider av en alvorlig søvntilstand. Rådfør aa sove spesialist hvis du tror dette kan være tilfelle.