Digidexo.com

Oxygen Therapy Informasjon

Ifølge American Thoracic Society, inneholder luften vi puster inn i lungene 21 prosent oksygen. Oksygen er nødvendig for kroppen å fungere ordentlig. Oksygen føres gjennom kroppen av blodet. Personer som har medisinske problemer som svekker lungefunksjonen kan ha lav blodoksygennivå og trenger ekstra oksygen. Dette er kjent som oksygen terapi.

Fakta

Tester som hjelper avgjøre om en pasient trenger oksygen terapi inkluderer et pulsoksymeter test. En oksimeter måler mengden av oksygen i blodet gjennom en lysføler som er plassert på pasientens finger. En arteriell blodgass er en annen måte å måle blodoksygennivåer. Blod ble tatt fra en arterie gjennom en nål for å måle oksygeninnholdet i kroppen.

Indikasjoner

Visse forhold interferere med gassutveksling i lungene og forhindre pasienter fra å få nok oksygen til blodet. For eksempel pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) har ofte lavt oksygennivå i kroppen sin. Andre tilstander som kan kreve oksygen terapi inkluderer astma og lungefibrose. Ifølge Ohio State University Medical Center, symptomer på lavt blod oksygen nivå inkluderer kortpustethet, tretthet, konsentrasjonsvansker og blå lepper eller hud.

Funksjoner

Oksygenbehandling kan leveres ulike måter. Ofte oksygen blir gitt til en pasient via et nesekateter eller en oksygenmaske. Et nesekateter er en enhet som har to nesekateter er festet til slangen. En maske passer over nese og munn. Begge enheter er festet til en oksygenkilde, slik som en strømningsmåler i et sykehus eller en sylinder for hjemmebruk.

Hyperbar oksygen kammere blir brukt til å levere høyere nivåer av oksygen terapi til pasienter med visse forhold. I henhold til National Institutes of Health, er trykket inne i kamrene er større enn normalt, slik at høyere nivåer av oksygen for å bli levert til kroppen. Den brukes til å behandle alvorlige infeksjoner og sår.

Side Effects

Oksygen er ansett som et legemiddel og krever en resept fra lege. Selv om det regnes som trygt, kan bivirkninger forekomme. Hos pasienter med KOLS, kan for mye oksygen forhindre hjernen fra å sende signaler til å puste så ofte den vanligvis gjør, i henhold til Ohio State University Medical Center.

Oksygen er også brannfarlig og sikkerhetsmessige forholdsregler bør tas. Ifølge American Thoracic Society, bør folk som gjennomgår oksygenbehandling ikke røyke mens du bruker oksygen og bør holde oksygen unna åpen flamme.

Betraktninger

Ifølge American Thoracic Society, bare noen mennesker trenger oksygen midlertidig mens de er utvinne fra en lungeproblemer. Andre pasienter kan ha behov for oksygenbehandling bare mens de sover. Enkelte pasienter med kroniske problemer kan trenge oksygen terapi kontinuerlig. Oksygenbehandling kan gis hjemme ved hjelp av ulike kilder til oksygen som sylindere, flytende oksygen og oksygenkonsentratorer. En luftveiene terapeut, lege eller hjemme oksygentilførsel selskapet kan hjelpe pasienter bestemme hvilken type oksygenkilde er best for deres spesielle oksygenbehandling.