Digidexo.com

Kan Skabb bli fanget Gjennom Casual Kontakt?

Skabb er en hudsykdom forårsaket av en liten midd som heter Sarcoptes scabiei. En smittsom tilstand, kan disse midd spre seg til andre mennesker gjennom tett fysisk kontakt, noen ganger også ved å dele en infisert element av klær eller sengetøy.

Beskrivelse

Den parasittiske midd som forårsaker skabb Burrows under huden for å legge egg. Eggene klekkes etter 21 dager, når de nye midd reise tilbake til hudens overflate hvor de fullt moden og spre seg til andre deler av kroppen din, eller andre mennesker.

Symptomer

De to viktigste symptomene på skabb er alvorlig kløe og tynne hule spor består av bitte små røde blemmer eller humper. Disse sporene vanligvis forekommer i hudfolder, som for eksempel mellom fingrene, i armhulene eller på knærne.

Diagnose

En visuell undersøkelse av eventuelle spor er utført. En hud skraping kan tas for å sjekke for midd eller egg.

Behandlinger

Medisinert kremer eller lotion er vanligvis foreskrevet for å drepe midd og stoppe smitten. Den vanligste er permetrin og crotamiton. Fordi midd har evnen til å spre seg raskt, er disse behandlinger anvendt på alle medlemmer av en husholdning.

Forebygging / løsning

Eliminere risikoen for re-angrep eller spredning av midd ved å vaske klær og sengetøy i varmt såpevann og tørke dem på høy varme. For ting du ikke kan vaske, plassere dem i en forseglet plastpose og oppbevar dem for et par uker for å sulte midd.