Digidexo.com

Hvordan ta ut en Embedded Splinter

Hvordan ta ut en Embedded Splinter

Du kan få en splint når dine hender, føtter eller andre område av huden kommer i kontakt med grove materialer, slik som usminkede tregulv. Vær forsiktig for å unngå å få splinter. Bruk sko for å beskytte føttene eller hansker for å beskytte hendene fra grove overflater. Torner, tistler og til og med grove biter av metall kan legge seg under huden din. Oppsøk en lege oppmerksomhet hvis splinter kommer fra metalliske materialer. Du må kanskje få en stivkrampe skudd hvis du ikke har mottatt en i de siste 10 årene.

Hvordan ta ut en Embedded Splinter

Gripende pinsett i den ene hånden, ta tak i enden av splinten som er synlig over huden.

Dra forsiktig i splint ut i samme retning som den kom inn i huden.

Grundig rense området med såpe og vann.

Rens hele området med rubbing alkohol hvis du ikke klarer å gripe en utstående del av splinter. Bruk pinsett til å presse og flytte splint til du er i stand til å gripe enden med pinsett for å fjerne fra huden.

Se en lege hvis du ikke klarer å løsne splinten på egen hånd. Området kan bli smittet og hoven dersom fremmedlegemet ikke forskyves.

Hint

  • Soaking området i en blanding av eddik og natron kan hjelpe presse ut en splint som er dypt forankret. La det plagede område suge i blandingen i 20 til 30 minutter. Den boblende som naturlig oppstår bidrar tvinger flisen oppover og ut av huden.
  • Fjerne fliser kan være smertefullt. Du kan også oppleve en liten blødning fra området når splinten er fjernet. Metallspon kan kreve en stivkrampe skudd hvis dine vaksinasjoner er ikke oppdatert.