Digidexo.com

Hva som forårsaker høyt kolesterol hos barn?

Hva som forårsaker høyt kolesterol hos barn?

Til tross imot troen, voksne er ikke de eneste som kan lider av høyt kolesterol. Barn, også kan lide av nivåer av kolesterol som er for høyt, noe som kan føre til å hjelpe problem som barnet blir eldre. Høy kolesterol er forårsaket av en opphoping av fettstoffer plakk på blodårene, noe som gjør det vanskeligere for blod å strømme fra hjertet til andre organer. Heldigvis kan høye kolesterolnivåer hos barn bli kontrollert, men først er det nødvendig å forstå hva årsaken til høyt kolesterol er.

Arvelighet

I det fleste tilfeller der et barn har høyt kolesterol, har de barnets foreldre også et forhøyet nivå av kolesterol. Denne genetiske trekk er gått ned fra enten mor eller far under unnfangelsen. Uheldigvis barn som lider av høyt kolesterol som et resultat av arv er ikke i stand til å motstå deres mottakelighet for sykdom. Det er imidlertid mulig å regulere kolesterolnivået ved å betale oppmerksomhet til mat et barn forbruker og hennes vekt.

Dårlig kosthold

Høye nivåer av kolesterol kan utvikles som et resultat av en dårlig diett. Mat rik på fettstoffer med store mengder mettet fett og kolesterol (for eksempel bearbeidet chips og fastfood) øke nivåene av kolesterol i et barns kropp. Barn bør unngå disse matvarene og erstatte frukt, grønnsaker, brød, frokostblandinger, fisk, fjærkre og magre meieriprodukter.

Ingen trening

Hvert menneske kroppen trenger for å få en vanlig dose mosjon. Som inkluderer barn, som øker sine sjanser for å utvikle høyt kolesterol hvis de fører stillesittende livsstil. Daglig aerob trening er foreslått og omfatter løping, gåing, svømming, sykling, dans og idrett. Øvelse ikke bare hjelper barnet å opprettholde en sunn vekt, men det også presser blodet gjennom blodårene på en mer kraftfull sats, noe som øker blodstrømmen fra hjertet til andre organer i kroppen.

Fedme

Barn som er over sin foreslåtte vektgrense er i faresonen for høyt kolesterol. På grunn av dette faktum, er det veldig viktig for et barn å opprettholde en sunn vekt. Noen barn er mer sannsynlig å få vekt enn andre basert på arvelige egenskaper og bør svare på dette på riktig måte ved å være mer forsiktig med hvilke typer mat konsumert og deres daglige aktivitetsnivå.

Behandling

Den mest effektive behandlingen for barn med høye nivåer av kolesterol er å få dem involvert i en diett og treningsprogram. For å øke motivasjonen, involvere hele familien i dette arbeidet. I alvorlige tilfeller der kosthold og mosjon er ineffektive, er en tur til legen for. Det finnes flere typer av trygge, medisinsk testet medikamenter som kan redusere et barns kolesterolnivå.