Digidexo.com

Lumbosacral nevropati Symptomer

Lumbosacral nevropati Symptomer


Nevropati (nerveskade) i lumbosacral regionen (korsryggen) forårsaker ofte smerter ikke bare i ryggen, men bena også. Nevropati i dette området kan føre til en rekke symptomer som spenner fra mild til alvorlig.

Årsaker Symptomer

Flere forhold kan påvirke rygg og bakside alt fra slitasjegikt til en herniated disk. Disse problemene kan øve press på omkring nerver, noe som resulterer i en rekke forskjellige symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på nevropati. Det kan være alt fra kjedelig og bankende til skarp og skyting. Det kan påvirke akkurat den tilbake eller gå nedover beina også, ifølge Mayo Clinic. Smerter fra nerveskader forverres ofte når du sitter, nysing, hoste eller gjør en aktivitet som setter press på korsryggen.

Odd Sensations

Nerveskader i ryggen kan manifestere seg som nummenhet, prikking, prikkende, vekslende varme og kalde sensasjoner og muskelspasmer. Disse symptomene kan også flytte nedover beinet.

Tarm og blærefunksjon

Manglende evne til å kontrollere din tarm og blære indikere en alvorlig nerveskader, og du bør søke legehjelp umiddelbart.

Behandling

Hvis du opplever symptomer på nerveskader i korsryggen, bør du oppsøke lege. I de fleste tilfeller kan konservative behandlinger som hvile, medisiner og fysioterapi bringe lettelse. Et unntak ville være tap av tarm og blære-funksjon, noe som krever mer aggressive tiltak.