Digidexo.com

Om Stomi

Hvis du har kirurgi for å fjerne hele eller deler av tynntarmen, tykktarm, endetarm eller blære, må du ha en ny måte for avfall til å forlate kroppen din. Stomi er kirurgi for å opprette den nye åpningen (kalt en stomi) i magen. En pose er festet til stoma å samle avfall.

Typer Stomi

Typen av stomi avhenger av hva som blir fjernet, og det som blir festet til stoma. Ileostomi er fjerning av tykktarmen og rektum med feste av bunnen av tynntarmen (ileum) mot stoma. Colostomi er fjerning av endetarmen med feste av kolon til stoma. Urostomi festes rørene som bærer urin til blæren (urinledere) til enten den tynntarmen eller i bukveggen.

Pose Systems

Ulike typer pose systemer er tilgjengelig variere avhengig av behovene til den enkelte. Pose systemer inkluderer en hudbarrieren / wafer og en samling posen. Posen festes til magen ved å hudbarrieren og er montert over og rundt stoma for å samle den viderekoblet avføring eller urin.

Diett etter Stomi

Etter Urostomioperasjon, ingen spise begrensninger gjelder, men å drikke rikelig med væske er viktig. Personer som har colostomi eller ileostomi operasjon krever en justering for å returnere til deres normale diett, innføring av matvarene i dietten gradvis og overvåke effekten av hver matvare.

Bading

Du kan bade eller dusje med eller uten din posesystem på plass. Normal eksponering til luft eller såpe og vann skader ikke stomien, og vann ikke går inn i åpningen.

Support og Hjelp

De forente Stomi Associations of America tilbyr mer informasjon, henvisninger til lokale støttegrupper, og stomi besøkende som kan dele sine erfaringer med deg.